Vom muri cu toții miercuri?

1673

Articole recomandate

Două scenarii de coșmar, două apocalipse. Sunt ideile care au făcut înconjurul lumii odată cu preconizata lansare de miercuri, 10 septembrie, a unei mașinării capabile sa aducă nu atât dispariția Terrei, cât distrugerea totală a întregului Univers, anunță ziariștii britanici de la DailyMail.
Nu este un scenariu SF, ci pura realitate. Cauza unor astfel de scenarii? - o mașină gigantică, ce reprezintă cel mai scump si cel mai mare experiment științific din istorie, "Large Hadron Collider", o mașină ce va fi pusă în funcțiune în cursul zilei de miercuri. Deși a fost creată pentru a răspunde celor mai arzătoare întrebări ale omenirii, aceasta ar putea, în egală măsură, să distrugă întregul Cosmos. Impresionanta mașinărie, care a costat peste 4 miliarde de lire sterline, are 29 de kilometri lungime și se află la o adâncime de 92 de metri. A fost construită în apropierea Genevei și este cel mai puternic aparat creat vreodată pentru a desluși misterele atomului, ale forțelor și particulelor care alcătuiesc universul, în speranța că mecanismele interioare ale materiei și energiei vor fi revelate.
Nu toți cercetătorii sunt, însă, de acord cu pornirea acestui aparat. Tot mai multe voci susțin că există șanse ca aparatul să nu funcționeze corespunzător. Două scenarii posibile au fost elaborate: primul ar fi crearea unei mini găuri negre, care va înghiți pământul din interior, iar cel de-al doilea este o catastrofică reacție în lanț, care va distruge întregul Univers. Încă din 1994, de când a început construcția aparatului, au existat protestatari care au susținut că reconstituirea Big Bang-ului, care a avut loc cu 13 700 milioane de ani în urmă, prezintă riscul ca un cataclism de proporții cosmice să se producă.
Specialiștii de la CERN (Organizația Europeană de Cercetare Nucleară) resping, însă, aceste scenarii, susținând că proiectul a fost elaborat nu pentru a distruge universul, ci pentru a-i afla cele mai ascunse secrete. Singura lor grijă este că aparatul este prea mic pentru a putea susține un asemenea proces. Însă, dacă proiectul ar fi un succes, saltul științei ar fi unul uimitor.
Până miercuri, când vom afla cine a avut dreptate, nu putem decât să ținem pumnii strânși și să sperăm că oamenii de știință implicați în proiect și-au făcut corect calculele.
Sursa: Daily Mail

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3125 secunde