A fost lansat browserul Google Chrome

529
Google Chrome este un nou browser dezvoltat de Google. O versiune beta (care va fi testată și îmbunătățită, prin urmare) pentru Microsoft Windows a fost lansată în 2 Septembrie 2008, în 43 de limbi. Versiunile pentru Mac OS X și Linux versions sunt încă în lucru.
Obiectivele urmărite de designeri au fost de a îmbunătăți aspecte legate de securitate, viteză și stabilitate, în comparație cu alte browsere existente.
Există schimbări consistente și în ce privește interfața cu utilizatorii.
Periodic, Chrome descarcă informații proaspete de pe două "liste negre", una pentru phishing, alta pentru malware, și avertizează utilizatorii atunci când sunt pe punctul de a accesa un site potențial periculos. În efortul de a întreține aceste liste negre, Google face și demersul de a atenționa proprietarii site-urilor care sunt listate aici, pornind de la premiza că ei pot să fie de bună credință.
Au fost dezvoltate mecanisme superioare de securitate, care reduc expunerea la atacuri.
În The Daily Telegraph, verdictul celor care au folosit browserul Chrome sună așa: "Este atractiv, rapid și are câteva caracteristici impresionante, dar nu poate fi, încă, o amenințare pentru rivalul Microsoft". Se pare că Microsoft însuși nu ia în seamă rivalitatea din partea Chrome și prevede că utilizatorii, în marea lor majoritate, vor trece la Internet Explorer 8.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8063 secunde