Washingtonul întrerupe ajutoarele financiare pentru America Centrală

175
Washingtonul întrerupe ajutoarele financiare pentru America Centrală - washington-1554049772.jpg

Articole recomandate

Administrația Trump a suprimat o serie de ajutoare financiare acordate țărilor din America Centrală acuzate de președintele american că nu fac nimic pentru a împiedica migranții să ajungă în Statele Unite, a anunțat, sâmbătă, Departamentul de Stat al SUA, relatează AFP.

"La solicitarea secretarului de stat Mike Pompeo, am pus în aplicare decizia președintelui și întrerupem programele de asistență pentru Triunghiul de Nord pentru anii fiscali 2017 și 2018", a declarat un purtător de cuvânt al diplomației americane.

Anul fiscal 2018 s-a încheiat în toamnă și Departamentul de Stat nu a precizat câte credite necheltuite până în prezent sunt afectate de această măsură care ar putea fi mai mult simbolică.

Triunghiul de Nord include Salvadorul, Guatemala și Hondurasul, trei țări de unde zeci de mii de migranți, fugind de mizerie de violență, au pornit la drum în ultimii ani pentru a încerca să intre în Statele Unite. Donald Trump a denunțat, joi, lipsa de acțiunea guvernelor lor în fața acestor "caravane".

"Hondurasul, Guatemala și Salvadorul ne-au luat banii de-a lungul anilor și nu fac nimic", a scris el pe Twitter. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4641 secunde