XENOFOBIE FĂRĂ LIMITE! O membră de culoare a Guvernului italian, comparată cu un urangutan

38
XENOFOBIE FĂRĂ LIMITE! O membră de culoare a Guvernului italian, comparată cu un urangutan - cecilekyenge2552049b-1373800947.jpg

Articole recomandate

Un lider al formațiunii populiste și xenofobe Liga Nordului a comparat-o cu un urangutan pe Cecile Kyenge, un ministru de culoare din cadrul Guvernului italian. Cécile Kyenge, de origine congoleză, este ministrul italian al Integrării. Ea a efectuat zilele trecute o vizită în orașul Bergamo, situat în apropiere de Milano. În cursul vizitei, formațiunea xenofobă Liga Nordului a închiriat un avion care a transportat un banner cu mesajul "Opriți imigranții clandestini!", scrie Corriere della Sera, în ediția online.


După vizită, ecourile nu s-au lăsat așteptate. Unul dintre liderii Ligii Nordului, Roberto Calderoli, vicepreședinte al Senatului italian, a declarat cu referire la ministrul de culoare: "Face o treabă bună ca ministru, dar poate ar trebui să o facă în țara sa (Republica Democrată Congo - n.red.). Când mă uit pe Internet la membrii Guvernului mă liniștesc. Iubesc animalele, știți bine că îmi plac lupii și urșii, dar când văd imagini cu Cecile Kyenge nu pot să nu mă gândesc la asemănările cu un urangutan, chiar dacă știu că nu este așa".


Premierul Enrico Letta a reacționat vehement la aceste comentarii: "Declarațiile relatate de presă și atribuite senatorului Calderoli referitoare la Cecile Kyenge sunt inacceptabile și depășesc orice limită", scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3759 secunde