Xi Jinping: "China și SUA au enorm de multe interese comune"

225
Xi Jinping:
"China și Statele Unite au enorm de multe interese comune", a declarat, ieri, noul președinte chinez Xi Jinping, primindu-l pe secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew.

"În relația sino-americană, avem enorm de multe interese în comun, dar bineînțeles, în mod inevitabil, avem divergențe", a declarat liderul chinez în timp ce îl primea pe secretarul american la Palatului Poporului din piața Tiananmen, din Beijing.

Președintele a adăugat că este important pentru cele două țări să "abordeze și să trateze această relație din punct de vedere strategic și dintr-o perspectivă pe termen lung".

Vizita lui Lew are loc în timp ce tensiunile au crescut recent între Washington și Beijing, președintele american Barack Obama promițând "discuții dure" cu oficialii chinezi pe tema piratării informatice a companiilor americane, în unele cazuri "susținută de stat".

"Am văzut o creștere netă a amenințărilor la adresa securității noastre informatice. Unele sunt susținute de stat, altele sunt susținute de infractori", a declarat, recent, Obama, într-un interviu acordat ABC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.583 secunde