Yemen: Noi întăriri militare aduse de Arabia Saudită

115
1
Yemen: Noi întăriri militare aduse de Arabia Saudită - arkmata-1438872307.jpg

Articole recomandate

Arabia Saudită a adus din nou în Yemen material militar, inclusiv tancuri, pentru a ajuta forțele loialiste aflate în război cu rebelii șiiți, susținuți de către Iran, au indicat joi surse militare și tribale, relatează Agerpres.ro.



''Zeci de tancuri, blindate și transportoare de trupe, precum și sute de soldați yemeniți formați în Arabia Saudită au sosit în cursul nopții în Yemen'', după ce-au traversat postul de frontieră de la Al-Wadia, în nordul țării, a declarat pentru AFP o sursă militară yemenită.

''Aceste întăriri militare provin din regiunea Sharoura, Arabia Saudită, și sunt destinate rezistenței populare și armatei naționale'', a indicat o altă sursă militară, referindu-se la forțele loiale președintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi, aflat în exil la Ryad.

Potrivit unor surse tribale, întăririle s-au îndreptat spre provinciile Mareb, la est de Sanaa, și Shabwa (sud-est), teatrul unor lupte violente, ''pentru a-i alunga pe rebelii houthi și aliații lor''.

Forțele loialiste câștigă în continuare teren în sudul Yemenului, unde ele au cucerit la mijlocul lunii iulie Adenul, al doilea oraș ca mărime, și la începutul lui august baza aeriană Al-Anad, cea mai importantă din țară, după patru luni de război.



Comentează știrea

adi
7 august 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6315 secunde