Zece oficiali liberieni, destituiți deoarece nu s-au întors în țară să lupte împotriva Ebola

54
Zece oficiali liberieni, destituiți deoarece nu s-au întors în țară să lupte împotriva Ebola - ebola11410588926-1410787198.jpg

Articole recomandate

Președinția liberiană a publicat duminică lista cu numele a zece oficiali de rang înalt, inclusiv doi secretari de stat la Ministerul Justiției, destituiți pentru că nu s-au supus unui ordin, în august, de a reveni în țară pentru a participa la lupta împotriva epidemiei de Ebola.


Serviciile președintei Ellen Johnson Sirleaf au anunțat această destituire pe 26 august, fără să dezvăluie identitatea ori numărul oficialilor vizați. Sirleaf le-a ordonat tuturor miniștrilor să se revină din străinătate, în virtutea stării de urgență decretate pe 6 august în Liberia, cea mai afectată țară de această epidemie.

Cei zece oficiali sunt destituiți din funcții "cu efect imediat", se arată în comunicatul oficial, care o citează pe președintă repproșându-le că "au dat dovadă de lipsă de sensibilitate față de tragedia națională și de nesupunere față de autoritate".

În plus, unui număr de cinci reprezentanți ai unor consilii de adminsitrație sau municipale, ale căror deplasări nu sunt supuse unei autorizări prezidențiale, și anume din cadrul unor comapnii petroliere, de furnizare de electricitate și apă, le-au fost blocate toate remunerațiile până la revenirea în țară, se arată în text.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6691 secunde