Zeci de mii de copii riscă să fie recrutați de jihadiști

117
Zeci de mii de copii riscă să fie recrutați de jihadiști - copiirecrutati-1464782111.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 20.000 de copii sunt blocați în Fallujah, oraș situat la 50 de kilometri vest de Bagdad, și riscă să fie recrutați cu forța de jihadiștii care controlează acest oraș, asediat de forțele armate irakiene, a anunțat Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), informează AFP.

După ce, timp de mai multe luni, au strâns cercul în jurul Fallujah, forțele irakiene au lansat în 23 mai o ofensivă pentru a recuceri din mâinile grupării Statul Islamic (SI) orașul, situat la 50 de kilometri vest de Bagdad. Luni, ele au intrat în acest oraș, unde se confruntă cu o puternică rezistență din partea jihadiștilor.

"UNICEF estimează la cel puțin 20.000 numărul de copii prinși în capcană în acest oraș", a subliniat, într-un comunicat, reprezentantul UNICEF în Irak.

Puținii locuitori care au fugit din centrul orașului de la de-clanșarea asaltului au relatat despre lipsa de apă potabilă și de hrană. De asemenea, sute de familii au reușit să iasă din zonele periferice din Fallujah, iar locuitorii aflați încă acolo s-au plâns de condițiile de viață extrem de proaste.

"Copiii riscă să fie recrutați forțat pentru lupte armate și să fie separați de familia lor", a declarat Hawkins.

"Copiii recrutați sunt forțați să poarte arme pentru a lupta într-un război al adulților. Viața și viitorul lor sunt în pericol", a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4273 secunde