Zi importantă pentru România. Comisia Europeană prezintă noua schemă de redistribuire a refugiaților

122
Zi importantă pentru România. Comisia Europeană prezintă noua schemă de redistribuire a refugiaților - crizaimigrantilorprovoacahaoslab-1441780935.jpg

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va prezenta azi noua schemă de redistribuire a refugiaților între statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unor cote obligatorii, transmite AFP.


În cadrul discursului său anual privind 'Starea Uniunii', ce va fi rostit azi în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, Juncker va detalia noul plan, ale cărui principii generale sunt în mare parte cunoscute. Astfel, refugiații vor fi distribuiți conform unei formule care se bazează 40% pe produsul intern brut al țărilor, 40% pe numărul de locuitori, 10% pe rata șomajului și 10% pe numărul de refugiați deja aflați în fiecare țară membră înaintea apariției crizei din acest an.

Planul prevede relocarea a 120.000 de persoane în plus față de cele 40.000 de persoane propuse anterior de Comisie pentru a fi redistribuite. 



Potrivit celor mai recente date publicate de ONU, peste 380.000 de migranți și refugiați au sosit în Europa prin traversarea Mării Mediterane începând din luna ianuarie a acestui an, iar 2.850 au decedat sau au fost dați dispăruți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2062 secunde