Zi istorică! Un nou pas important pentru omenire va fi făcut peste câteva ore

187
Zi istorică! Un nou pas important pentru omenire va fi făcut peste câteva ore - odamad00ndamagfzad0wmti1zjc1mzuz-1661756164.jpg

Articole recomandate

Este o zi istorică pentru omenire. În doar câteva ore va avea loc lansarea misiunii Artemis 1.


NASA va trimite nava spațială Orion fără echipaj spre lună cu ajutorul unei rachete de ultimă generație, cea mai puternică construită vreodată.

După lansarea care va avea loc la Centrul Spațial Kennedy al NASA, Orion va intra pe orbita Terrei, apoi va folosi sistemul de propulsie pentru a-și continua drumul către Lună.

Va accelera până la o viteză de 36 de mii de kilometri pe oră și va călători mii de km "în spatele" astrului nopții, mai departe decât a zburat vreodată o navă spațială construită pentru oameni. Tot în timpul zborului de astăzi, în premieră, va fi testată și o nouă veste menită să îi protejeze pe astronauți de radiații. Cea de-a doua va avea și oameni la bord iar în cea de-a treia, omul va ajunge din nou pe Lună.


James Free, oficial NASA: Această primă misiune este cel dintâi test al sistemelor noastre de transport, înainte de a trimite și un echipaj uman. Trebuie să învățăm totul despre sisteme înainte de a trimite și echipaje umane. De asemenea, este o pregătire pentru campania importantă care vizează planeta Marte. Aș spune că avem obiective simple, dar ambițioase, adică să punem vehiculul pe orbită și să-l aducem înapoi acasă, să înțelegem cum funcționează sistemele. Misiunea Artemis continuă, într-un fel, drumul început de NASA în anii 1960. Planul nu este limitat doar la a duce oameni din nou pe Lună. Pe satelitul natural al Terrei urmează să fie instalate baze permanente. Luna va deveni o colonie a umanității și o rampă de lansare către restul galaxiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2984 secunde