O nouă imagine uimitoare surprinsă de telescopul Hubble: un grup de galaxii în formă de navetă spațială

542
O nouă imagine uimitoare surprinsă de telescopul Hubble: un grup de galaxii în formă de navetă spațială - odamad00ndamagfzad03njyznwq3y2e5-1643701343.jpg

Articole recomandate

Telescopul spațial Hubble de la NASA a surprins o imagine spectaculoasă cu un grup de trei galaxii atât de apropiate încât au primit un nume colectiv: NGC 7764A. Acestea se află la aproximativ 425 de milioane de ani lumină distanță de Pământ, în constelația Phoenix.


În imaginea făcută publică de NASA, se poate observa că cele două galaxii din dreapta sus a imaginii par să interacționeze una cu cealaltă. Dârele lungi de stele și gaze dau impresia că s-au ciocnit în mare viteză, explică experții NASA. În realitate, se estimează că interacțiunile dintre galaxii pot dura miliarde de ani.


A treia galaxie sub forma unei mingi de bowling ar putea, de asemenea, interacționa cu „vecinii” săi.


Imaginea cu grupul de galaxii a fost realizată folosind Camera avansată pentru supraveghere Hubble și Camera sa Wide Field 3. Ambele sunt sisteme puternice, de înaltă rezoluție, concepute pentru a capta imagini ale obiectelor din spațiu.


La începutul anului 2022, NASA a distribuit o imagine similară, care părea să arate că galaxia NGC 105 se ciocnește cu o altă galaxie mult mai îndepărtată. Dar asta, a subliniat NASA, a fost o iluzie optică, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5706 secunde