Piața criptomonedelor pierde aproape 150 miliarde dolari în 24 de ore

326
Piața criptomonedelor pierde aproape 150 miliarde dolari în 24 de ore - bit-1642849880.jpg

Articole recomandate

Prețul Bitcoin a scăzut puternic joi noaptea, la fel ca și cotația ether, într-o mișcare de vânzare care a șters de pe piață aproape 150 de miliarde de dolari, relatează CNBC.


Bitcoin a căzut cu peste 7% în ultimele 24 de ore și era tranzacționat la ora publicării acestei știri la circa 38.700 de dolari, potrivit datelor coinmarketcap.com.


Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din punct de vedere al cotei de piață, cădea cu peste 9% la 2.850 de dolari.


Mișcarea de vânzare a șters de pe piața criptomonedelor circa 147 de miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, potrivit Coinmarketcap.com


Declinul de pe piața criptomonedelor vine în marja Wall Street, care a închis pe roșu ieri. Indicele Nasdaq a pierdut aproape 5% în această săptămână iar S&P 500 se află în a treia săptămână de pierderi.


Randamentul obligațiunilor americane pe zece ani a crescut la începutul acestei săptămâni iar investitorii au început să-și reducă pozițiile pe active riscante. În general, randamentul obligațiunilor evoluează în sens contrar cotației acțiunilor.


Federal Reserve a semnalat recent că intenționează să-și reducă programul de achiziții de active și că ar putea majora dobânzile de intervenție.


Bitcoin s-a depreciat de la recordul de 69.000 de dolari atins în noiembrie cu peste 40%.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6018 secunde