Twitter a suprimat un cont care publica anticipat răspunsurile corecte la jocul de cuvinte ''Wordle''

251
Twitter a suprimat un cont care publica anticipat răspunsurile corecte la jocul de cuvinte ''Wordle'' - tdihtwittergettyimages1151289639-1643281721.jpg

Articole recomandate

Reţeaua de socializare Twitter a suspendat un cont robotizat care îi insulta pe participanţii la jocul de cuvinte "Wordle", devenit un veritabil fenomen mondial, şi dezvăluia anticipat răspunsurile corecte - aşteptate pentru ziua următoare - la întrebările propuse în fiecare zi de acest joc de societate, informează AFP.

"Wordle", un joc de cuvinte online care propune o singură "enigmă" pe zi, a cucerit milioane de utilizatori. Însă contul @wordlinator părea hotărât să strice plăcerea celor care îşi afişau pe Twitter scorurile obţinute la jocul "Wordle".

Contul a fost "suspendat pentru că a încălcat regulamentele Twitter în privinţa profilurilor autorizate şi pentru că a publicat 'menţiuni' (mesaje conţinând nume de utilizatori) nedorite", a explicat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare.

Contul robotizat răspundea automat unor utilizatori care îşi publicau pe Twitter scorurile obţinute la acest joc de cuvinte, folosind mesaje de tipul următor: "Ştii ceva? Nu ne pasă de escapadele tale lingvistice mediocre! Ca să nu te mai chinuieşti degeaba, cuvântul de mâine este: XXXXX".

Twitter a anunţat că nu tolerează situaţiile în care instrumentele platformei sale sunt folosite pentru a-i deranja pe ceilalţi utilizatori.

Regulamentele platformei precizează că menţiunile, răspunsurile şi mesajele directe nesolicitate, agresive şi trimise în bloc pot să îi determine pe administratorii reţelei de socializare să suspende sau să închidă conturile vizate.

Jocul "Wordle" constă în găsirea unui cuvânt secret compus din cinci litere din şase încercări şi se bazează pe un principiu care se aseamănă cu cele aflate la baza jocului de societate "Mastermind" şi a jocului televizat "Motus", difuzat în trecut de France Televisions.

Deşi este disponibil doar pe web (nu şi sub forma unei aplicaţii mobile), "Wordle" a fost adoptat foarte repede şi pe scară largă de utilizatorii de internet, mai ales datorită funcţiei sale ce permite partajarea scorurilor pe reţelele de socializare, fără să dezvăluie răspunsul zilnic corect.

Este foarte probabil ca persoana care administra contul @wordlinator să fi descoperit cuvintele câştigătoare consultând pur şi simplu codul informatic al platformei Twitter.

"Însă ce fel de persoană bolnavă şi perversă poate să îi deteste atât de mult pe oamenii care se distrează într-o manieră inocentă încât să pirateze jocul 'Wordle'?", s-a întrebat marţi o utilizatoare a reţelei de socializare Twitter. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.47 secunde