Whatsapp reduce vârsta minimă a utilizatorilor săi de la 16 la 13 ani

612
Whatsapp reduce vârsta minimă a utilizatorilor săi de la 16 la 13 ani - whatsapp-reduce-varsta-utilizato-1712942202.jpg

Articole de la același autor

Grupul Smartphone Free Childhood din Marea Britanie afirmă că Meta, compania-mamă a WhatsApp, „pune profiturile înaintea protejării copiilor”, după ce aplicația de mesagerie a redus limita de vârstă a utilizatorilor săi de la 16 la 13 ani, relatează The Guardian.


Schimbarea a fost anunțată în februarie și a intrat în vigoare miercuri, 9 aprilie. Grupul britanic de protecție a copiilor a explicat că mișcarea „se confruntă cu cererea națională în creștere pentru a face mai mult pentru a ne proteja copiii”.


„Faptul că oricine peste 12 ani poate să aplicația transmite un mesaj că este sigură pentru copii. Dar profesorii, părinții și experții spun o poveste cu totul diferită. Ne-am săturat că giganții tehnologiei pun profiturile acționarilor înainte de a ne proteja copiii”, au adăugat reprezentanții organismului.


WhatsApp a insistat că schimbarea a adus limita de vârstă în concordanță cu cea din majoritatea țărilor și că „există protecții”. Totuși, directorul pentru Strategia de Siguranță Online al Ofcom, Mark Bunting, a declarat că autoritatea de reglementare nu va ezita să amendeze rețele de socializare dacă nu respectă codurile de practică pentru siguranța online.
„Dacă nu ne vor demonstra că iau măsuri alternative care sunt eficiente pentru a menține copiii în siguranță, atunci vom putea investiga. Avem puteri să le cerem schimbări, dacă credem că este necesar să le facă”, a precizat Bunting.


Săptămâna aceasta, compania Meta, care deține și Facebook și Instagram, a dezvăluit o serie de funcții de siguranță menite să protejeze utilizatorii, în special tinerii, de „sextorsion” și abuzul de imagine intime.


Meta a confirmat că va începe testarea unui filtru numit „Protecția nudității” în mesajele directe de pe Instagram, care va fi activat în mod implicit pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani și va estompa automat imaginile detectate că inclus nuditate. Când primesc imagini nud, utilizatorii vor vedea, de asemenea, un mesaj care îi îndeamnă să nu răspundă și au o opțiune de a bloca expeditorul și de a raporta chatul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4654 secunde