Spitalele şi clinicile de Stat din toată ţara vor primi gratuit protecţie antivirus, timp de un an

1239
Spitalele şi clinicile de Stat din toată ţara vor primi gratuit protecţie antivirus, timp de un an - spitale-antivirus-1707919477.jpg

Articole de la același autor

Spitalele şi clinicile de Stat din toată ţara vor primi gratuit protecţie antivirus timp de un an, a anunţat ministrul Sănătăţii. Oferta vine din partea unei renumite companii specializate în Securitate Cibernetică şi are loc după atacul masiv de acum două zile care a afectat zeci de spitale din ţară.


Este vorba despre unităţile sanitare conectate la sistemul Hipocrate, care monitorizează și ține evidența tuturor procedurilor medicale prin care trec pacienții.


Atacul informatic a afectat mai mult de 20 spitale din tara, a adus la deconectarea altora, ca să nu fie subiectul acestui atac informatic.


Cei de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică au notificat, că un an, toate spitalele din România vor primi gratuit protecție din partea Bitdefender.


“Trebuie doar o simplă solicitare, până atunci o să reușim și proiectul de digitalizare. Și aici spital județean și DSP au aplicat în PNRR pentru digitalizare care va include soluții informatice care să prevină cât se poate, pentru nu e niciun sistem invulnerabil, se întâmplă în toate țările din lume. E important să reducem cât se poate riscurile și cea ce este cel mai important să protejam datele personale ale pacienților”, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0132 secunde