Românii ar putea redirecționa 50% din contribuția la sănătate pentru asigurare medicală privată

262
Românii ar putea redirecționa 50% din contribuția la sănătate pentru asigurare medicală privată - proiect-asigurare-privata-de-san-1707918867.jpg

Articole de la același autor

Românii ar putea, pe viitor, să redirecționeze jumătate din banii pe care îi plătesc pentru sănătate în sistemul public către sistemul privat.


Persoana care va opta să vireze 50% din contribuția de la CNAS va fi asigurată în sistemul public de sănătate doar pentru urgențe medicale și pentru bolile cronice.


În rest, va putea opta pentru un pachet de bază de servicii medicale care va fi în grija asigurătorului privat.


”Ieri USR a lansat Pilonul 2 al sănătății, cea mai mare reformă a sistemului de sănătate de la revoluție și până acum.
Ce presupune concret


1) Dreptul fiecărui român de a-și alege propriul asigurător de sănătate, altul decât CNAS, asigurătorul de stat. Cine vrea să rămână la CNAS poate să o facă, dar cine vrea să aleagă alte servicii poate să plece.


2) 165 lei/lună cu care poate să meargă la orice asigurător privat alege, plătind diferența de primă dacă e cazul. Suma corespunde la 5% dintr-un salariu minim și acoperă ceea ce plătește CNAS în decontarea serviciilor.


3) Pachetul asigurat rămâne pachetul de bază mai puțin patologiile pentru care există programe naționale. Astfel nu există niciun caz de bolnav cronic care să nu rămână acoperit.


4) Asiguratorii privați vor intra în contract cu furnizori de servicii medicale (spitale, clinici, doctori) de stat sau privați pe care să le ofere asiguraților lor.


5) Nu dispare CNAS, doar este legalizată concurența și apare posibilitatea ca românii să își poată duce banii pe sănătate la ce asigurător vor ei.


Sursa problemelor din sănătate este lipsa de concurență și de alternative. Pilonul 2 al sănătății asta își propune să rezolve. Fără bani mai mulți, cu aceiași bani cheltuiți ca și acum, putem obține mult mai mult”, a scris pe Facebook Claudiu Năsui, unul dintre inițiatorii proiectului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4758 secunde