Termenul de montare a repartitoarelor de căldură se prelungeşte cu un an

214
Termenul de montare a repartitoarelor de căldură se prelungeşte cu un an - rep-1702579784.jpg

Articole de la același autor

Termenul de montare a repartitoarelor de căldură se prelungeşte cu un an, urmând ca persoanele vulnerabile să fie susţinute financiar pentru montarea acestora, prevede un proiect adoptat marţi de Senat.

Potrivit proiectului de act normativ, iniţiat de senatori liberali, PSD şi UDMR, măsura pentru acordarea sprijinului necesar populaţiei vulnerabile pentru compensarea costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică acordată prin intermediul cardurilor de energie ar urma să fie de 375 milioane lei, din Fondul pentru Modernizare.

„Acordarea acestui sprijin ar urma să înceapă pentru categoriile de persoane eligibile în continuarea măsurii de sprijin pentru compensarea preţului la energie, prin utilizarea cardurilor de energie, a căror valabilitate urmează a fi prelungită până la 31 martie 2024. Acest fapt ar permite economii însemnate la bugetul statului prin utilizarea unei infrastructuri existente şi care a fost deja plătită din acelaşi buget în cursul anului 2023 şi ar asigura sustenabilitatea măsurilor în implementare. Având în vedere că obligaţia de contorizare derivă din obiectivele Uniunii Europene privind eficienţa energetică, măsurile de sprijin dedicate respectării acesteia sunt în linie cu rolul Fondului pentru Modernizare de instrument cheie pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice şi modernizarea sistemelor energetice”, argumentează iniţiatorul în expunerea de motive. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3073 secunde