Lucrările de pe magistrala II, de înlocuire a conductelor de energie termică, se apropie de final

469
Lucrările de pe magistrala II, de înlocuire a conductelor de energie termică, se apropie de final - x-inlocuire-1702203405.jpeg

Articole de la același autor

Echipele de muncitori lucrează continuu la înlocuirea conductelor rețelei de transport a agentului termic. La acest moment, au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa, pe șantiere se munceşte în două schimburi, pentru finalizarea cât mai rapidă a acestui proiect de interes major pentru locuitorii oraşului nostru.

În momentul de față, se execută lucrări de schimbare a rețelei termice primare și a conductelor de pe magistrala II. Pentru ca execuția acestor lucrări să fie resimțită cât mai puțin de constănțeni, pe sectoarele pe care se lucrează, au fost montate conducte provizorii, dar care pot conduce către consumatori doar jumătate din volumul de agent termic pe care l-ar furniza conductele în mod normal. Din acest motiv, în cartierul Tomis Nord se înregistrează parametri scăzuți la furnizarea agentului termic.

„Lucrările de înlocuire a acestor conducte vor fi finalizate până la data de 21 decembrie, moment în care vor fi eliminate conductele provizorii subdimensionate, iar furnizarea agentului termic se va realiza în parametri corecți. Aceste lucrări fac parte din etapa a II-a a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța și vizează înlocuirea a 12,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată. Noul sistem, ca și în etapa finalizată, va fi unul modern cu conducte din oțel, preizolate cu izolație termică din spumă rigidă de poliuretan, protejată la exterior cu manta din polietilenă de mare densitate”, au precizat angajaţii municipalităţii.

Aceştia au adăugat că, în această iarnă, odată cu finalizarea primei etape a proiectului de înlocuire a rețelei de termoficare, eliminarea consistentă a pierderilor și reducerea numărului intervențiilor, prețul gigacaloriei pentru populație a scăzut de la 450 de lei la 350 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.463 secunde