Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor şi-a premiat seniorii

194

Articole de la același autor

Miercuri, 13 decembrie, a fost o zi plină de emoţii la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din oraşul nostru. Personalul instituţiei i-a sărbătorit, într-un cadru festiv, pe constănţenii cu vârste cuprinse între 95 şi 100 de ani. Bineînţeles, de la acest eveniment nu au lipsit buchetele de flori, fotografiile de grup sau personale, ale pensionarilor premiați cu suma de 500 de lei de către conducerea CARP.

Potrivit preşedintelui Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Constanța, Elena Nicolae, unii dintre ei sunt înscriși în evidența instituției din anii '70 şi au primit, de-a lungul timpului, împrumuturi pentru nevoile personale. Alţii sunt doar membri cotizanţi. Toţi sunt, în schimb, nişte oameni minunaţi, cu poveşti de viaţă la fel de minunate ca şi ei.

Pensionarul Ion Condrea, foarte încântat de atenţia acordată de CARP, ne-a declarat că are 98 de ani și s-a născut în comuna Cogealac, Râmnicu de Jos. A fost contabil şef timp de 30 de ani şi a avut doi băieţi, din care unul a decedat, dar are doi nepoţi şi patru strănepoţi, care-l iubesc şi îi sunt mereu alături. În tinereţe, i-au plăcut fotbalul şi handbalul, sporturi pe care le urmăreşte şi acum, cu mare plăcere, la televizor. Acum, îi pare rău că nu se mai poate deplasa pe stadion să le vadă live, dar nu ratează meciurile importante la TV. Secretul longevităţii sale: nu a băut şi nu a fumat niciodată, stilul de viaţă sănătos ajutându-l să ajungă la această vârstă.

Claudia Veznoguzu este mai mică decât el, având 95 de ani. Femeia ne-a mărturisit că este născută în Basarabia, dar s-a refugiat, împreună cu familia, la rudele din Bucureşti, unde a terminat liceul. Mulţi ani a lucrat ca oficiant la ghişeu. A avut doi copii, o fată şi un băiat, acesta din urmă decedând. În prezent, locuieşte împreună cu fiica sa. Nonogenara ne-a declarat că a ajuns în Constanţa în anul 1954, pentru că soţul său lucra aici, în armată, la grăniceri. Viaţa sa a fost presărată şi cu bune, şi cu rele. Este dureros pentru ea să îşi mai amintească de anii războiului, care au fost foarte grei, dar îşi aminteşte cu drag de zilele în care broda sau gătea, bucătăria fiind marea sa pasiune. Chiar dacă nu a putut fi prezent fizic la premierea de ieri, Grigore Cojocaru (97 de ani) a transmis prin intermediul unei înregistrări video că se simte bine şi că se bucură de surpriza oferită de CARP Constanţa, în prag de sărbători. Precizăm că, la ora actuală, din cei aproximativ 8.000 de membri CARP, 224 de persoane au vârsta de peste 90 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2985 secunde