Elevi germani, ucraineni și români, pe urmele germanilor dobrogeni

3427
Elevi germani, ucraineni și români, pe urmele germanilor dobrogeni - x-colegiul-mircea-1695209337.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța a derulat, zilele acestea, un proiect emoționant despre istoria germanilor dobrogeni, sub motto-ul „Dobrogea, un model pentru Europa?".

În cadrul acestui proiect internațional, un grup de elevi de la școli din Odesa, Ismail și Arzys, Ucraina, și de la Școala „Georg Goldstein" din Bad Urach, Germania a vizitat Colegiul Național „Mircea cel Bătrân" Constanța. Gazdele lor au fost elevii secției bilingv limba germană și profesorii care predau această limbă la prestigiosul colegiu constănțean, proiectul fiind coordonat la nivelul școlii de prof. Roxana Nicolăescu.

Vizita a presupus și un schimb interesant de idei între elevii din cele trei țări, în limba germană, pe teme de actualitate precum migrația, războiul, protecția mediului, pornind de la lecțiile oferite de istorie.

„Mulțumim Asociației Germanilor Basarabeni și domnului consilier cultural, dr. Fabritius, pentru sprijinirea proiectului. În cadrul acestuia, elevii participă și la excursii tematice în Techirghiol, Mihail Kogălniceanu și Oituz, localități unde au locuit odinioară germanii dobrogeni”, au transmis reprezentanții Colegiului „Mircea”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4938 secunde