Țara noastră este pe primul loc în UE în ceea ce privește viteza internetului

5904
Țara noastră este pe primul loc în UE în ceea ce privește viteza internetului - romania-internet-1691516345.jpg
România are cea mai mare pondere din UE a populaţiei aflate în risc de sărăcie care nu-şi permite accesul la internet. Totuși, țara noastră ocupă primul loc în UE şi al treilea la nivel mondial privind viteza internetului, conform Ziarului Financiar.

Un studiu Eurostat a concluzionat faptul că mai mult de 9% din populaţia totală a României nu îşi permite să aibă conexiune la internet. Studiul plasează, astfel, România la polul negativ al clasamentului.

„În 2022, diferenţa dintre populaţia totală şi cea expusă riscului de sărăcie în ceea ce priveşte capacitatea de a-şi permite o conexiune la internet a fost vizibilă la nivelul ţărilor UE: cea mai mare pondere a populaţiei aflate în risc de sărăcie, incapabilă de acces la internet, a fost înregistrată în România (25%), urmată de Bulgaria (20,5%) şi Ungaria (16,5%). De cealaltă parte, cele mai scăzute ponderi au fost înregistrate în Danemarca şi Finlanda (ambele cu 1%), urmate de Cipru şi Luxemburg (ambele cu 1,5%)”, susțin autorii studiului Eurostat.

Este un paradox, totuși, faptul că România se află pe primul loc în UE în ceea ce priveşte viteza internetului, fiind atâtea persoane care nu își permit conexiunea la internet. Alte clasamente plasează România pe locul al doilea în Uniunea Europeană, după Danemarca. La nivel mondial, cu o viteză a descărcării datelor printr-o conexiune fixă de 170 MB/secundă, România se află pe poziţia a treia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2979 secunde