Aveți televizorul conectat la Internet? Mare atenție

1749
Aveți televizorul conectat la Internet? Mare atenție - tvimage-1-1704194422.jpg
Mai mult de jumătate dintre europeni folosesc, în prezent, un televizor conectat la Internet, în timp ce un sfert (26%) utilizează ceasuri inteligente şi alte dispozitive de acest fel, iar o cincime (20%) sunt fani ai dispozitivelor de jocuri conectate la Internet, relevă datele centralizate de către specialişti.

În acest context, experţii avertizează asupra faptului că, deşi despachetarea unui nou gadget în perioada de sărbători va aduce bucurie, "lucrurile se pot înrăutăţi rapid dacă dispozitivul şi datele conţinute nu sunt securizate corespunzător".

Nivelul de risc la care ne expunem depinde de tipul de dispozitiv pe care îl primim. Astfel, există câteva probleme comune care ne pot pune în pericol conturile online şi datele personale şi financiare, iar pe listă regăsim: conţinut de software sau de firmware nepotrivit, menţinerea parolei implicite din fabrică a produsului, lipsa protocolului de autentificare cu doi factori (2FA) activat în mod implicit, precum şi setările de confidenţialitate care nu sunt suficient de sigure, ceea ce va conduce la partajarea excesivă a datelor personale cu agenţiile de publicitate sau cu potenţiale entităţi rău intenţionate.

De asemenea, printre vulnerabilităţile acestor gadgeturi se află şi cea referitoare la anumite setări, cum ar fi înregistrarea video şi audio, activate în mod implicit, lucru care pune în pericol intimitatea copilului dvs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6014 secunde