Atenție! Ce să faci când te sună un număr internațional necunoscut pe WhatsApp

3374
Atenție! Ce să faci când te sună un număr internațional necunoscut pe WhatsApp - whats-1705772582.png

Articole de la același autor

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie la nivel global, devine din ce în ce mai expusă riscului de înșelătorii și escrocherii cibernetice. Una dintre metodele folosite de infractorii cibernetici constă în efectuarea de apeluri de la numere necunoscute, cu potențialul de a submina securitatea și confidențialitatea utilizatorilor.

În acest context, este crucial să știm cum să reacționăm atunci când primim un apel de la un număr internațional necunoscut pe WhatsApp, pentru a ne proteja datele și a evita să cădem în capcanele escrocilor.

Prin apeluri, infractorii cibernetici ne pot „ataca” obținând acces la banca noastră, așa cum sa întâmplat recent cu un client ING care și-a pierdut toate economiile, sau ne pot extorca.

Extorcarea de acest tip poate lua două căi, una este aceea că îți accesează fișierele din telefon și apoi, dacă descoperă ceva care ți-ar putea face rău sau compromite, te presează să le plătești cu scopul de a nu-l răspândi cunoscuților pe WhatsApp sau prin rețelele de socializare. Sau inventează ceva care ți-ar putea face rău și te șantajează cu asta.

Așa că în primul rând, dacă un număr necunoscut ne sună cu un prefix care pare a fi o țară îndepărtată, este întotdeauna mai bine să nu preluam apelul.

În cazul în care răspunzi și un escroc începe să te preseze să-l plătești, cel mai bine este să închizi, să te duci la poliție să depună un denunț și, pentru orice eventualitate, să schimbi parolele la toate rețelele de socializare deschise pe telefon, deoarece ți-ar fi putut accesa conturi și ar putea publica conținutul sau secretele dvs. pentru a vă răni pentru că nu ați plătit, informează stiripesurse.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4768 secunde