Elon Musk, experimentul secolului. Implantare de cipuri în creierul uman!

258
Elon Musk, experimentul secolului. Implantare de cipuri în creierul uman! - descarga32-1643200544.jpg
Elon Musk vrea să demareze ceea ce ar putea fi experimentul secolului 21. Neuralink, compania înfiinţată de Musk, vrea să înceapă testele clinice pe oameni pentru implantarea de cipuri în creiere.

Cipurile ar urma să fie implantate în creierele persoanelor care suferă de diverse afecţiuni.

"Misiunea companiei este să dezvolte interfețe creier-mașină care tratează diverse afecțiuni ale creierului, cu scopul de a crea eventual o interfață completă de creier capabilă să se conecteze la inteligența artificială și biologică", se arată într-o scurtă descriere a proiectului, postată pe site-ul oficial al Neuralink.

În aprilie 2021, Neuralink a lansat un clip video în care o maimuţă cu cip în creier manevrează jocul Pong. Neuralink şi-ar dori ca studiile clinice pe oameni să demareze în acest an. "Cred că avem o șansă cu Neuralink de a restabili funcționarea întregului corp al unei persoane care are o leziune pe măduva spinării. Neuralink funcționează bine în cazul maimuțelor și, de fapt, facem doar o mulțime de teste și doar confirmăm că este foarte sigur și de încredere, iar dispozitivul nostru poate fi îndepărtat în siguranță", a declarat Elon Musk, conform Forbes, citează observatornews.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6327 secunde