Prima reacţie a lui Alexandru Rafila, după cel mai grav bilanţ al pandemiei

259
Prima reacţie a lui Alexandru Rafila, după cel mai grav bilanţ al pandemiei - alexandrurafilapandemie2-1643201204.jpg
Ministrul Sănătăţii Alexadru Rafila a declarat, azi, când au fost înregistrate peste 34.000 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare bilanţ de la declanşarea pandemiei, că este "un număr preocupant", similar cu ceea ce se întâmplă în alte ţări, notează news.ro.


"Am estimat o astfel de evoluţie, generată de tulpina Omicron", a declarat ministrul.


"Astăzi am avut cel mai mare număr de cazuri înregistrate, ne aşteptam ca astăzi să fie acest număr pentru că ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost un pic mai redusă, astăzi s-au efectuat pentru prima dată în România aproape 110.000 de teste, drept care am avut circa 34.500 de cazuri de îmbolnăviri. Acest număr sigur că este preocupant, dar nu putea fi exclus din scenariile pe care Ministerul Sănătăţii şi INSP le-au prezentat de acum două săptămâni", a declarat, azi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.


”Am estimat o astfel de evoluţie generată de tulpina Omicron, nu este generată de altceva decât de o tulpină cu o transmisibilitate mult mai mare decât tulpinile precedente. Sunt numeroase cazuri care se înregistrează şi la persoanele vaccinate, asta nu înseamnă că vaccinarea nu trebuie să meargă înainte ca să poată să protejeze persoanele vulnerabile mai ales de evoluţie către complicaţii şi mai ales către deces”, a mai afirmat ministrul, citat de observatornews.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3492 secunde