Veşti bune pentru pasionaţii de tehnologie. Ce trebuie să ştiţi despre Windows 11

402
Veşti bune pentru pasionaţii de tehnologie. Ce trebuie să ştiţi despre Windows 11 - windows11generichero1-1643366437.jpg
Upgrade-ul la sistemul de operare Windows 11 va deveni disponibil pentru toate dispozitivele eligibile, înaintea termenului planificat iniţial, respectiv jumătatea anului 2022, a anunţat, azi, Microsoft, citează Agerpres.

Conform companiei producătoare, în prezent, Windows se află pe mai mult de 1,4 miliarde de dispozitive active pe lună, timpul total petrecut în acest sistem de operare fiind în creştere cu 10% faţă de nivelurile de dinainte de pandemie.

Cercetările efectuate de Microsoft arată o creştere cu aproape 50% a numărului de persoane care intenţionează să utilizeze computerul pentru a lucra, pentru gaming sau pentru a crea conţinut. În acest context, o analiză realizată de Canalys arată că livrările globale de PC-uri au depăşit 340 de milioane de unităţi, în 2021, în creştere cu 27% faţă de anul 2019.

"Încă din luna octombrie, de la lansarea Windows 11, Microsoft a observat o cerere solidă pentru Windows 11, oamenii acceptând să facă upgrade la acest nou sistem de operare într-un ritm de două ori mai rapid decât în cazul Windows 10. De asemenea, dintre toate versiunile de până acum, Windows 11 este produsul care a obţinut cele mai înalte scoruri de calitate şi satisfacţie. Calitatea produsului a fost un aspect asupra căruia s-a pus un foarte mare accent şi a fost adoptată o abordare treptată a modului în care a fost implementat upgrade-ul. Aşadar, compania este încântată să anunţe că upgrade-ul la Windows 11 va deveni disponibil pentru toate dispozitivele eligibile, înaintea termenului planificat iniţial (jumătatea anului 2022). Windows 11 generează o interacţiune sporită, oamenii petrecând cu 40% mai mult timp în faţa computerelor pe care rulează acest sistem de operare decât în faţa celor pe care rulează Windows 10", notează Microsoft.

Datele centralizate de gigantul american arată că Windows 11 contribuie la creşterea de trei ori a traficului înregistrat în noul Microsoft Store, iar în ultimii doi ani Windows a înregistrat o creştere de şase ori a numărului de persoane care folosesc aplicaţii de comunicare şi colaborare, precum: Cisco WebEx, Slack, Microsoft Teams şi Zoom.

De asemenea, de la începutul pandemiei, numărul persoanelor care au făcut streaming pe platforme ca Hulu, Netflix şi YouTube, utilizând Windows, a crescut cu 70%, iar numărul minutelor petrecute cu activităţi de gaming a crescut cu peste 35%. În prezent, numărul gamerilor este egal cu cel al oamenilor care se uită la televizor.

În plus, faţă de acum doi ani, utilizarea soluţiilor de telemedicină a crescut de trei ori, în timp ce numărul de persoane care au făcut achiziţii online, dar au ridicat produsele din magazin, a crescut cu peste 500%. "Cu Windows, de două ori mai mulţi utilizatori îşi folosesc computerul pentru a face cumpărături, petrecând cu 40% mai mult timp în magazine virtuale. Chiar dacă începem, din nou, să ne ocupăm de unele dintre aceste sarcini în persoană, fizic, tendinţele arată că nu vom renunţa complet la comoditatea pe care ne-o oferă mediul online", se precizează în comunicatul citat.

Microsoft anunţă, totodată, că va îmbunătăţi Windows, iar în februarie vor apărea noi funcţii care vor genera noi experienţe de utilizare a Windows şi care includ o previzualizare publică a modului în care pot fi utilizate aplicaţiile AndroidTM pe Windows 11, prin intermediul Microsoft Store şi al parteneriatelor companiei cu Amazon şi Intel, mai scrie Agerpres.

Sistemul de operare Windows 11 a devenit disponibil la nivel global din data de 5 octombrie 2021, printr-un upgrade gratuit pe computerele Windows 10 eligibile şi pe computerele noi care au Windows 11 pre-instalat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3641 secunde