Zimbabwe: Mugabe acceptă retragerea de la conducerea țării, afirmă un nepot al acestuia

113
1
Zimbabwe: Mugabe acceptă retragerea de la conducerea țării, afirmă un nepot al acestuia - zimbabwemugabe-1511782723.jpg

Articole recomandate

Președintele Zimbabwe, Robert Mugabe, a acceptat retragerea de la conducerea țării și se află într-o stare bună de sănătate și "mai degrabă jovială" după ce a fost obligat să demisioneze după 37 de ani cât s-a aflat la conducerea țării, a declarat, ieri, un nepot al președintelui Leo Mugabe, relatează AFP.

"Este bine. Am fost să-l văd, este mai degrabă jovial. În realitate el așteaptă noua sa viață, să facă agricultură și să stea la casa sa de la țară. A luat lucrurile bine", a spus Leo Mugabe, fiul Sabinei, sora defunctă a președintelui Mugabe.

Robert Mugabe a demisionat, săptămâna trecută, după ce armata a preluat controlul în țară la mijlocul lunii noiembrie.

Noul președinte al republicii Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, a depus jurământul în calitate de șef al statului, succedându-i lui Robert Mugabe, care a demisionat după 37 de ani de conducere autoritară.

Învestirea lui Emmerson Mnangagwa, 75 de ani, întoarce pagina conducerii autoritare exercitate timp de aproape patru decenii de Robert Mugabe, 93 de ani, rămas cel mai vechi șef de stat de pe planetă până marți, când a fost obligat de armată, de propriul partid și de stradă să iasă din scenă.

Comentează știrea

Murphy
28 noiembrie 2017
Prietenul bun al lui Ceausescu

Robert Mugabe a fost un prieten foarte apropiat al lui Ceausescu. Prin anii 1980-1981 au sosit primii militari din Zimbabwe pentru a fi pregatiti la Sc.Militara de ofiteri activi din Sibiu, unde regina armelor era infanteria. Prima data cand ne-am vazut pe platoul de adunare radeam unii de altii. Ei erau asa de negrii ca semanau la fel intre ei, nu faceai diferenta. Albii de noi, eram la fel pentru ei, semanam la fel intre noi, ca ei nu puteua face diferenta. Cu timpul ne-am imprietenit pe platou.Cantam impreuna cu ei un cantec foarte frumos cu text Ceausescu Mgabeeee.....ei aveau niste tobite mici si bateau in ele foarte frumos, si...mai si dansau foarte frumos. Era ceva frumos, invatam de la ei ce inseamna ritmul si muzica adevarata cantata de negrii. Aveau voci superbe. Apoi ne-am mai intalnit cu ei in poligon, noi exersam aruncari in aer cu trotil, de 100-200 grame, ei aruncau in aer portiuni de poduri si drumuri cu 25-30 kg de trotil. Erau mult mai curajosi decat noi, veneau din zona lor de razboi, aveau inca rani in vindecare ,maini ranite, picioare ranite, fete arse, urechi ranite. Erau adevarati luptatori.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5016 secunde