Cu polonezii nu-i de glumit! AMENDĂ USTURĂTOARE pentru un gigant auto

Miercuri, 15 Ianuarie 2020
3490
Polonia a impus subsidiarei locale a grupului auto german Volkswagen o amendă de 120,6 milioane zloți (31,8 milioane dolari) pentru că i-a indus în eroare pe consumatori cu privire la nivelul emisiilor poluante produse de automobilele sale, a anunțat miercuri Autoritatea pentru protecția consumatorilor din Polonia (UOKiK), transmite DPA, conform Agerpres.

Amenda acoperă perioada cuprinsă între 2008 și 2016 și vizează mărcile Volkswagen, Audi, Seat și Skoda echipate cu software-ul de control al motorului EA 189 EU 5. Acest program software detectează momentul în care automobilul este supus unor teste și atunci reduce emisiile de oxid de azot în scopul obținerii unor note mai bune. În schimb, în condiții reale de drum, emisiile poluante ale automobilului sunt mai mari. Cu toate acestea, Volkswagen a utilizat valorile mai mici ale emisiilor poluante înregistrate în timpul testelor pentru a-și promova automobilele în rândul consumatorilor, subliniază UOKiK.

De asemenea, Autoritatea pentru protecția consumatorilor din Polonia a decis să sancționeze Volkswagen pentru recomandările trimise dealerilor săi în care aceștia erau îndemnați să nu ia în seamă plângerile formulate de consumatori cu privire la emisiile poluante ale automobilelor. Volkswagen trebuie să informeze fiecare consumator care a achiziționat un automobil echipat cu un motor EA 189 EU 5 cu privire la decizia Autorității pentru protecția consumatorilor din Polonia.

Grupul auto german a fost deja amendat pentru scandalul 'Dieselgate' în alte țări, precum SUA, Italia și Australia.

În 2019, grupul auto german Volkswagen a livrat un număr record de 10,97 milioane vehicule, cu 1,3% mai mult decât cele 10,83 milioane vehicule livrate în 2018. Volkswagen a precizat că livrările de autoturisme marca principală VW au crescut cu 0,5%, până la 6,28 milioane unități în 2019. Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Pagina a fost generata in 0.1473 secunde