10 alimente vitale pentru sănătatea ta (2)

323
Întrucât nu există un aliment care să conțină toate principiile nutritive necesare, specialiștii recomandă ca ele să fie asociate în compunerea unui meniu zilnic, iar modul de preparare să fie cel mai sănătos. Mai mult, nu întotdeauna o ali-mentație variată este și sănătoasă. Asta, din cauză că unele alimente, chiar diferite ca aspect sau gust, pot face parte din aceeași categorie nutritivă. În ediția de ieri v-am prezentat primele trei alimente considerate de specialiști vitale pentru sănătate, respectiv: semințe de floarea-soarelui, sardine și morcovi). Astăzi vi le prezentăm pe urmă-toarele:

4. Lapte - benefic pentru un sistem complet alimentar. Nu sunt multe alimente care să ofere carbohidrați, proteine și grăsimi, dar laptele le asigură pe toate trei, plus calciul. Consumați jumătate de litru de lapte degresat zilnic. Alternative: 2-3 castronașe cu iaurt degresat simplu.

5. Friptura - cea mai bună sursă de fier. Fierul ajuta la transportul oxigenului în sânge, deci, dacă nivelul este scăzut te vei simți obosit și lipsit de putere sau de motivare. Alternative: două castro-nașe de cereale Special K, spanac.

6. Somon - bogat în Vitamina D. Nu este nevoie să consumăm, de obicei, alimente pentru vitamina D, deoarece se obține din acțiunea soarelui la nivelul pielii. Este nevoie însă pentru a ajuta corpul să absoarbă calciul. Dar dacă ieși rar afară, îți acoperi corpul sau ai pielea închisă la culoare, poți avea nevoie de vitamina D suplimentar. 150 grame de somon de trei ori pe săptămână sunt suficiente. Alternative: un ou, margarină fortificată cu vitamina D.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Fantezie culinară de vară
Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : "La nebuni să mergi tu!"
Joi, 16 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Super desert de vară
Miercuri, 15 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Pulpe de pui cu lămâie
Pagina a fost generata in 2.8069 secunde