A venit frigul. Ce faci dacă te dor picioarele

287
A venit frigul. Ce faci dacă te dor picioarele - siteavenitfrigdurpic-1412698042.jpg
Nu trebuie să dai iama la dulapul cu medicamente pentru a scăpa de sâcâitoarele dureri de picioare, mai ales dacă știi că ai probleme cu circulația deficitară. Există și remedii naturiste a căror eficiență a fost demonstrată în timp. Iată câteva dintre acestea, recomandate de Click sănătate:


Uleiul de mentă. Esența de mentă are efectul unei pungi de gheață pe piele, esența de chiparos este descongestionant venos, esența de fistic și cea de pin reglează circulația. Toate aceste plante pătrund în epidermă și accelerează returul venos (circulația sângelui de jos în sus), producând senzația instantanee de ușurare și răcoare. Rețetă.  Masaj cu două picături de esență de mentă și chiparos, diluate în puțin ulei neutru pentru masaj, se aplică pe zonele dureroase, de 2-3 ori/zi, până când simptomele se reduc. Masează de la călcâi spre coapse; ciupește ușor pielea, prinzând-o între arătător și degetul mare; masează intens călcâiul. Băi pentru picioare: 4 picături de ulei esențial de mentă diluate în cadă (apa - la temperatura camerei) stimulează imediat circulația, iar efectele binefăcătoare vor fi resimțite din plin. 


Vița de vie. Vița de vie roșie fortifică vasele sangvine, sulfina "repară" fragilitatea capilară, urzica albă, hamamelisul, castanul sălbatic au efect vasoconstrictor (diminuează permeabilitatea vaselor sangvine). Acestea sunt "vedetele" fitoterapiei, când tratăm problemele circulației periferice.  Rețetă de infuzie: viță de vie roșie (două părți), hamamelis (o parte), o lingură din acest amestec se pune în 250 ml apă fierbinte. Se lasă la infuzat 10 minute și se beau 2-3 cești/zi.
Tablete: viță de vie roșie, sulfină, ghimpe, castan sălbatic, hamamelis etc. Se ia o tabletă dimineața și una seara, cu un pahar mare de apă. 


Vitamine. De exemplu, vitamina E împiedică formarea cheagurilor de sânge. Se găsește în uleiuri vegetale, fructe uscate, pește gras, spanac, sparanghel. Vitamina B3 protejează vasele capilare. Se găsește în fructe roșii, cereale complete, gălbenuș de ou, drojdie de bere etc. Zincul, seleniul și Vitamina C protejează colagenul, constituent în proporție de 70% al pereților venoși. Se găsește în: mărar, roșii, spanac, lămâi, portocale, pește, legume, ananas etc.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce sunt unii oameni prea friguroși
Marţi, 22 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Frigul favorizează apariția bolilor
Pagina a fost generata in 1.9211 secunde