Concurs Admiterea în liceu, după vechiul sistem?

215
2
Admiterea în liceu, după vechiul sistem? - 14martieadmitereliceu-1363272860.jpg

Articole de la același autor

Toată lumea știe că la simularea examenului de bacalaureat prezența nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. O cititoare a ziarului nostru, mamă a unui elev care nu a participat la această simulare, este extrem de supărată, în primul rând pe fiul ei, pentru că a îngroșat numărul absenților și apoi pe sistemul de învățământ. Pe de altă parte, femeia salută acest gen de testare a cunoștințelor elevilor, căci este mult mai bine să știe de pe acum la ce să se aștepte când vor susține examenul de bacalaureat. Și, mai ales, să le intre în sânge că nu mai merge să copieze, cum, din păcate, mulți ani s-a practicat cu succes acest sport: "Copilului meu i-a fost frică pur și simplu să se prezinte la examen din cauza camerelor video din săli. A recunoscut că nu e pregătit și, dacă nu copiază, se face de râs. Pentru mine, ca mamă, e un mare câștig faptul că s-a convins că nu mai ține cu copiatul, pe de altă parte, e o mare pierdere că n-a avut curajul să dea față în față cu ceea ce știe. Cu toate că l-am implorat să meargă numai să-și testeze cunoștințele, a refuzat categoric".

Se poate și altfel!

Pentru că în situația fiului său au fost mulți alți elevi, cititoarea noastră 

consideră că atâta vreme cât copierea nu mai este o formulă ajutătoare la examene, s-a făcut un mare pas înainte. Este convinsă că, ușor-ușor, vor alege să urmeze liceul elevii care vor dori într-adevăr să învețe carte și pentru care acea cameră video va fi ca și inexistentă: "Cum era cu ani în urmă, când elevul care nu avea chef de carte nici măcar nu îndrăznea să se înscrie la examen, știa din start că profesionala e de el! Poate că ar trebui să se reia vechiul sistem, iar admiterea la liceu să se facă pe bază de examen, fără să conteze deloc notele din ciclul primar, unde, har Domnului, se pot face atâtea aranjamente! După mine, este necesară selecția din start, simulările astea îi ajută tot pe cei care știu carte!".

Considerați că revenirea la vechile condiții de admitere în liceu ar duce la creșterea calității învățământului în această etapă?

Comentează știrea

cetatean
15 martie 2013
examen de capacitate

Cred ca vechiul sistem cu examen de admitere la liceu era mult mai bun. Dupa cum ati spus in articol, luarea in considerare a mediei claselor V-VIII nu este relevanta, deoarece aceasta medie este, de multe ori, subiectiva. Din aceasta cauza, sunt elevi care ar putea intra la licee bune, dar din cauza acestei medii, locurile sunt ocupate de elevi care vin din scoli generale la care se impune cresterea ratei de promovabilitate si notele sunt umflate. Acest sistem face rau tot elevilor care se confrunta in clasa a IX-a cu sistemul de notare din liceele bune, mult mai sever, unii dintre ei preferand sa se transfere la alte licee mai slab cotate. Am urmarit rezultatele examenelor de capacitate din anii precedenti si am observat elevi cu media claselor V-VIII 10 sau aproape de 10, iar la examenul de capacitate au avut media in jur de 8 sau chiar mai mica.

Toni
15 martie 2013
Admitere liceu

Intr-adevar,ar trebui reintrodus examenul de admitere la liceu,doar asa vom scapa de analfabeti cu diploma de bac,de cei cu diploma de absolvent de invatamant superior care nu stiu nici macar tabla inmultirii !!Sa terminam odata pentru totdeauna cu notele luate pe spaga,sa poata accede la liceele bune si copiii din familii mai sarace dar care invata foarte bine,nu numai puii de snobi!!!Ei,ce ziceti dragi parinti cu bani,daca s-ar introduce examenele la intrarea la liceu nu vi s-ar narui visele in ceea ce priveste odraslele voastre alintate si cocolosite,care nici macar "buna ziua" nu mai stiu sa spuna???!!!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Ferește-te de stres!
Pagina a fost generata in 1.4283 secunde