Ce câștigă donatorii de sânge

178

Articole de la același autor

"Eu, soțul și doi copii vrem să donăm sânge, sincer, ca să câștigăm un ban, suntem la strâmtoare. Am auzit că se dau bonuri de masă și bani, dar nu știm câți!" (A. Constantin).

Într-adevăr, printre alte beneficii, donatorii de sânge sunt recompensați financiar, dacă se poate spune așa, însă nu primesc bani în mână, ci doar tichete de masă în valoare totală de 63 de lei. De asemenea, li se decontează jumătate din transportul cu mijloacele RATC pe o lună de zile, iar pentru cei din județ, se decontează transportul dus-întors. 

Cine poate fi donator? Din păcate, nu este suficientă numai dorința de a dona sânge, căci donatorii trebuie să îndeplinească anumite condiții, respectiv să aibă vârsta între 18 – 60 de ani, minimum 50 kg greutate corporală, tensiunea arterială maximă să nu depășească 180 mmHg, iar minima 100 mmHg; valoarea hemoglobinei să nu fie sub 125g/l pentru femei și nu mai puțin de 135 pentru bărbați. De asemenea, trebuie să nu sufere de anumite boli. Important! Intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Ferește-te de stres!
Pagina a fost generata in 1.3879 secunde