Ajută masajul un bebeluș să ia în greutate?

202
Ajută masajul un bebeluș să ia în greutate? - 17decmediculmasajbebe-1355754105.jpg

Articole de la același autor

"Am un nepoțel născut prematur, e pirpiriu, ți-e și frică să-l atingi. Pediatra ne-a recomandat să-i facem masaj în fiecare zi, ca să ia în greutate. Poate n-am înțeles noi bine... ce legătură să fie între masaj și greutatea copilului? Cum să masăm un copil așa de plăpând? Ne puteți ajuta cu câteva sfaturi?" (Ana Stancu)


v v v

Rolul masajului bebelușului nu este doar acela de a îmbunătăți legăturile emoționale dintre copil și mamă, beneficiile acestuia fiind nenumărate. Astfel, pe lângă binecunoscutul rol calmant, dr. Zișan Omer, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a confirmat că masajul ușor, blând, ajută bebelușii născuți prematur să se dezvolte și să crească mai frumos. Nu sunt simple supoziții, s-au făcut și studii în acest sens, toate demonstrând că prematurii care s-au bucurat, de trei ori pe zi, de plăcerile masajului, au luat aproape cu 50 la sută mai mult în greutate față de cei care nu au beneficiat de un asemenea tratament.

Masajul are secretele lui

Pentru ca masajul să-și atingă scopul, este foarte important ca atât mama sau persoana care îl face, dar și copilul, să fie relaxați. Dacă mama va da semne de agitație, iritare, toate aceste stări vor fi transferate automat copilului, agitându-l. De asemenea, nu se recomandă masajul dacă bebelușul abia a mâncat sau, dimpotrivă, este înfometat. Apoi, trebuie căutată cea mai bună poziție pentru copil, dar și pentru persoanele care fac masajul. În plus, o atenție deosebită trebuie acordată și temperaturii din încăpere, astfel încât să nu fie mai mică de 24 de grade Celsius. Pentru garantarea efectelor, ideal ar fi un fond muzical plăcut, liniștitor, iar mama să-i vorbească bebelușului.

Ca și procedură, se vor turna câteva picături de ulei natural între palme, se va aștepta un pic să se încălzească, apoi se va începe masajul. Mare grijă ca uleiul să nu fie folosit pe față sau cap. Cât privește durata masajului, un nou-născut trebuie masat între două și cinci minute, pe când un copil de două luni, de exemplu, s-ar declara mulțumit cu un masaj mai prelungit. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3332 secunde