Alarma de la mașină "urlă ca nebuna"! Ce faci?

217
"Locuiesc în zona Dacia, la case, ne-am săturat să ne tot spar-gă hoții mașinile. Normal că aproape toți ne-am pus alarmă la mașini! Problema e că sunt câteva alarme cu probleme, cine știe de unde le-or fi cumpărat vecinii, se declanșează și de la vânt, și de la o muscă, e ceva de groază! Le-am spus proprietarilor cu frumosul, în loc să-și ceară scuze și să încerce să le schimbe cu altele mai performante, tot pe mine m-au luat peste picior, sunt genul de oameni șmecheri… Are vreo răspundere pro-prietarul mașinii dacă alarma urlă ca nebuna în toiul nopții, și asta noapte de noapte, sau asta e și trebuie să suportăm nebunia?" 

v v v

În ideea protejării autovehiculelor de hoți, chiar legislația rutieră încurajează montarea sistemelor antifurt sonore. Dincolo de asta, însă, aceste sisteme trebuie să respecte musai anumite reguli, toate incluse în reglementările rutiere. Dacă nu se întâmplă asta, proprietarii riscă amenzile maxime prevăzute de Codul Rutier pentru persoanele fizice, care pot ajunge și la 1400 de lei.

În plus, nerespectarea reglementărilor privind sistemele sonore antifurt constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în Codul Rutier, la art. 102, clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă, iar în bani, 10 la sută din salariul minim brut pe economie). Cât privește constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor, acestea sunt în răspunderea directă a polițistului rutier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.3809 secunde