Colțul constănțeanului supărat

237
Colțul constănțeanului supărat - upsetman113218237711351892831-1352147766.jpg
Supărată că unul dintre colocatari, deși nu deține nicio funcție în cadrul asociației, și-a făcut obiceiul să ia tot felul de inițiative, fără să se consulte cu toți locatarii, ci doar cu vecinii cu care… se are mai bine, Felicia Lumânaru a dorit să-și exprime indignarea, și pe această cale, față de asemenea practici. Totul, din cauză că nu-i vine să creadă ipoteza vecinului cu multă inițiativă, potrivit căreia orice proprietar "mai vânos și mai bătăios", ar avea dreptul, prin lege, să-i constrângă pe ceilalți să-i dea bani pentru o lucrare de reparații, chiar dacă este necesară? Ea se întreabă dacă în condițiile în care nu reprezintă pe cineva din conducere, un simplu locatar poate apoi să depună banii într-un cont deschis pe numele său? 


Reglementări

O hotărâre de asociație se poate lua și în formă scrisă, fără adunare, pe un document semnat de majoritatea proprietarilor. Așadar, chiar dacă inițiativa, care, în realitate, urmărește interesul tuturor locatarilor, este luată de o persoană, fără acordul majorității proprietarilor, lucrarea nu poate fi demarată, oricât de presantă ar fi.

Pe de altă parte, în mod normal, asociația este cea care trebuie să negocieze cu executantul lucrării. Și atunci când lucrarea se face în proprietatea individuală, tot e nevoie de acordul locatarilor, pentru a se asigura că se respectă reglementările legale și nu afectează instalațiile comune. Tot legea este cea care îi obligă pe locatari să nu aducă prejudicii materiale asociației de proprietari, în caz contrar putând fi acționați în judecată. Așadar, e nevoie de o colaborare strânsă între locatari și cei aleși să se ocupe de rezolvarea problemelor care apar într-un moment sau altul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2031 secunde