Alba-neagra cu cerșetoria…

234
Alba-neagra cu cerșetoria… - 1883073mediafaxfotobogdanbaraghi-1345839119.jpg
Proiectele de lege împotriva cerșetoriei inițiate de doi politicieni români la începutul anului au fost respinse de Senat. Georgeta Mesteacăn a îngrijit, ca asistent maternal, doi copii, la care a trebuit să renunțe din cauza problemelor severe de sănătate: "După mine, creșterea și educarea unui copil este o responsabilitatea deasupra celorlalte. M-am legat așa de tare de copiii pe care i-am crescut de nu vă dați seama! Zilele trecute, eram în autobuz și am zărit doi cerșetori în intersecția de la Brotăcei, unul dintre ei semăna leit cu copilul îngrijit de mine trei ani de zile. Am coborât la prima stație, să mă conving dacă n-am vedenii cumva, dar dispăruseră de acolo. Toată lumea vrea legi împotriva cerșetoriei, ca și când o lege re-zolvă problema și nu ceea ce trebuie să facă statul concret pentru acești necăjiți!".

Revenind la proiectele româ-nești împotriva cerșetoriei, depu-tatul Nicolae Păun (Partida Romi-lor), cerea pedepsirea cerșetoriei cu amendă sau închisoare și confiscarea banilor obținuți. Nu doar cerșetorii urmau să fie pe-depsiți, ci și capii rețelelor. Potrivit proiectului deputatului pedelist Ștefan Pirpiliu, cerșetoria era declarată ilegală.

Ce fac țările europene?

În loc să se bată în proiecte de legi fără nicio finalitate, cititoarea noastră le propune politicienilor români să urmeze exemplul altor țări din UE privind asanarea fla-gelului cerșetoriei, căci întreaga Europă se plânge că este sufocată de cerșetori, atenție!, români. Și face referire la exemplul Spaniei, care deja a anunțat că va oferi locuri în grădinițe pentru copiii de etnie romă, pentru ca mamele lor să nu îi mai folosească la cerșit, iar școlarizarea acestora va merge în tandem cu o campanie prin care spaniolilor li se cere să nu mai dea bani cerșetorilor: "Dacă își doresc cu adevărat să-i ajute pe copiii obligați de capii rețelelor să cerșească, trebuie să se facă lucruri concrete, nu să se pună legi pe hârtie. Problema e că politicenii noștri sunt săpați de alte griji, n-au nicio problemă să arunce cu bani grei pentru propriile orgolii politice, în loc să coboare în stradă și să vadă cum se simte un copil de cinci ani obligat să cerșească sau special mutilat ca să atragă milostenia trecătorilor!" 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cetățenești : La… muncă și în timpul concediului?
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cetățenești : Piept de pui cu legume en papillote
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cetățenești : Cuțitele care fac minuni în bucătărie
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Pagina a fost generata in 1.9228 secunde