Alo! Uniunea Asociațiilor de Proprietari? Evacuarea!!!

1800
1
Alo! Uniunea Asociațiilor de Proprietari? Evacuarea!!! - 31ianfond-1328025987.jpg
După 20 de ani de funcționare în sediul din b-dul Tomis nr. 54, Uniunea Asociațiilor de Proprietari din Constanța (UAP) a fost notificată de către RAEDPP să elibereze urgent spațiul.

La începutul acestui an, UAP a solicitat Regiei Autonome "Exploatarea Domeniului Public și Privat din Constanța" prelungirea contractului de închiriere pentru spațiul în care își desfășoară activitatea. Vestea că acest lucru nu mai este posibil i-a debusolat pe toți cei implicați. Motivele refuzului le-au aflat din adresa nr. 7602 din 12 ianuarie a.c., prin care RAEDPP îi informa că în ședința din 15 decembrie 2011, Consiliul Local al Municipiului Constanța nu a aprobat prelungirea contractului UAP de închiriere pentru spațiul ocupat. În motivare se arată că pe adresa de e-mail a primăriei a fost trimisă o notificare din partea unui coproprietar al imobilului situat în Constanța, b-dul Tomis nr. 54, prin care acesta și-a exprimat dezacordul cu privire la prelungirea contractelor de închiriere pentru societățile ce își desfășoară activitatea în clădire. Așadar, practic, de la data de întâi ianuarie 2012, contractul de închiriere cu RAEDPP nu mai este valabil.

Au sperat într-o altă soluție

Președintele uniunii, Marcel Dragu, în speranța găsirii unui spațiu în care să se poată continua activitatea în condiții decente, la 21 ianuarie a.c., a solicitat RAEDPP repartizarea unui alt spațiu cu altă destinație decât aceea de locuință. Verdictul a fost, și de data aceasta, nefavorabil, la 26 ianuarie 2012, RADEPP precizând că solicitarea rămâne în evidențele Serviciului de Imobile, însă, în momentul de față, fondul locativ de stat este în continuă scădere ca urmare a numărului mare de cereri de revendicare a foștilor proprietari. Drept urmare, până la soluționarea procedurilor administrative și, după caz, judiciare, prevăzute de lege, este interzisă înstrăinarea, concesionarea, locația de gestiune, asocierea în participațiune, precum și orice închiriere sau subînchiriere în beneficiul unui nou chiriaș etc.

UAP s-a născut la 22 octombrie 1991

Constituită în baza Ordonanței de Guvern nr. 26 din 2000 cu modificările și completările ulterioare, Uniunea Asociațiilor de Proprietari Constanța este o asociație  nongu-vernamentală, cu personalitate juridică de drept privat, fără scop patrimonial, apolitică, subordonată scopurilor și obiectivelor legate de sprijinirea și apărarea drepturilor și intereselor asociațiilor de proprietari, îndrumarea, coordonarea acestora, respectiv comitetelor executive, comisiilor de cenzori și adminis-tratorilor de imobile în relațiile de orice natură cu autoritățile publice, agenții economici, în general cu regiile furnizoare și prestatoare de servicii. Prin crearea cadrului necesar realizării parteneriatului cu autoritățile publice locale și centrale, UAP facilitează accesul asociațiilor de proprietari la resurse private și publice, protejează asociațiile și în mod implicit pe titularii de apar-tamente împotriva abuzurilor, ilegalităților și corupției, indiferent dacă sunt practicate de autorități, regii furnizoare, persoane fizice sau juri-dice, sau chiar de către comitetele executive ale asociațiilor, președinții și administratorii de imobile, organizează cursuri pentru pregătirea administratorilor etc.

700 de asociații, afiliate UAP

În momentul de față, sunt înscrise în UAP Constanța circa 700 de asociații de proprietari cu personalitate juridică proprie de pe teritoriul municipiului Constanța, dar și din localitățile Ovidiu, Eforie, Techirghiol, Cernavodă, Hârșova. De asemenea, sunt afiliate UAP și Federațiile Asociațiilor de Proprietari din Mangalia, Năvodari și Medgidia.

Concept valabil și în lume

Acest tip de organizare se întâlnește peste tot în lume: în SUA, Canada, Australia. În Uniunea Europeană, organizarea se regăsește sub denumirea "owner’s association", în traducere, asociație de proprietari, definită ca persoană juridică cu autoritate legală de a acționa, prin reprezentanți aleși sau numiți în numele tuturor coproprietarilor condominiului.

Se-nvârte roata…

Întrucât problema spațiului trebuie rezolvată cât mai repede posibil, de data aceasta, președintele Marcel Dragu face apel la ajutorul aso-ciațiilor de proprietari cu care colaborează de două decenii, în ideea găsirii unui spațiu la parterul unui bloc, astfel încât colaborarea să nu fie scurtcircuitată. 

Comentează știrea

Tov Dragu
1 februarie 2012
Tov Dragu

Pai voi proprietarii, puneti un fost militar de cariera in functia "suprema"? Acest Tovaras Dragu nu are nici in clin nici in maneca comun cu un management asa cum se cere in cazul asociatiilor de proprietari. Nici neposu' Sebastian Dragu care se da mare afacerist nu e mai departe. Tov Dragu a fost comandatul Solii de Maistrii de Marina Constanta, considerata puscarie de catre studentii acelor generatii. Pe atunci acea institutie a avut cele mai mari probleme organizatorice. Cum sa alegi un astfel de individ ca presedinte? Are stofa de militar, dar nu de manager... E trist ca nu a putut sa ia din timp masurile necesare gasirii unui spatiu adecvat... asa le trebuie proprietarilor... data viitoare sa puna un presedinte competent.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6326 secunde