"Am greșit, plătesc, dar să știu pe ce!"

286
Se numește Miruna Țiclea și ni s-a adresat pentru că nimeni de la firma unde lucrează împreună cu soțul său, obligat să plătească firmei niște pagube pe care nu le recunoaște a se fi produs din vina lui, nu i-a ajutat să înțeleagă pe ce se bazează acele pretenții, din punctul lor de vedere absolut nejus-tificate: "Înțeleg, am greșit, plătesc, dar să știu pe ce. Asta spune și soțul, de părerea asta sunt și eu! Ne știu de oameni la locul nostru și probabil se gândesc că merge, că nu umblăm noi cu reclamații!". 


v v v

După cum ne-a explicat expertul în probleme de muncă, Manuela Marcu, este adevărat că pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina și în legătură cu munca lui, salariatul răspunde patrimonial în temeiul normelor și principiilor răspunderii civile contractuale, cu condiția ca angajatorul să vadă dovada atât a prejudiciului, cât și a vinovăției angajatului său.

Cât privește sumele pe care susțineți că firma refuză să vi le restituie, dacă pe cale amiabilă nu se pot obține, va trebui să depuneți o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituție care va demara o anchetă în acest sens. Dacă nici urmare acestui demers nu vă rezolvați problema, soluția ar fi să-l acționați în judecată pe angajator la tribunalul din județul în care aveți domiciliul. Fiind vorba despre un litigiu de muncă, nu veți plăti nicio taxă.

Referitor la o pretinsă pagubă, orice angajator care se consideră păgubit de unul dintre angajați poate recupera acea pierdere doar prin hotărâre judecătorească, dar pe documente, nicidecum pe vorbe. Totul, din cauză că legea îl obligă să producă în instanță dovezi în susținerea acuzațiilor sale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9748 secunde