Premii Play Energy pentru tinerii constănțeni

383

Articole de la același autor

Enel a încheiat jurizarea regională a concursului anual Play Energy, dedicat liceelor și școlilor generale din zonele în care compania activează. Play Energy este unul dinte modurile prin care Enel își arată preocuparea față de tineri. Această competiție promovează conștientizarea energiei, încurajând copiii de toate vârstele să descopere lumea energiei și a științei. 

În acest an, tema concursului, "Energia Crea(c)tivă", a invitat copiii și adolescenții să construiască, pornind de la ideile lor, o lume ce mizează pe un consum responsabil al energiei electrice, propunând soluții noi și aplicații originale ale energiei electrice. Cele 66 de lucrări înscrise la nivel regional în Dobrogea (județele Constanța, Tulcea, Călărași și Ialomița) au fost evaluate în baza unor criterii de relevanță a temei și de coerență, de creativitate, de implicare, efort depus, de realizare (interpretare). 

Premiul întâi în cadrul competiției regionale pentru licee a fost acordat anul acesta elevilor coordonați de profesor Doinița Pândic de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", Constanța, pentru proiectul "Energia creativă". Pe locul al doilea s-au clasat tot elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria", îndrumați de profesor Grety Bunea, pentru proiectul "Îmbrățișează energia". Locul al treilea a fost ocupat de elevii Liceului Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța, cu proiectul "Alternative Fun", coordonați de profesor Mariana Târțiu. 

La categoria școală generală, premiul întâi a fost câștigat de elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria", sub coordonarea profesorului Diana Irimia pentru proiectul "Călătorie în timp cu zâne". Locul al doilea a fost ocupat de proiectul "Pantheornul energiei" al elevilor Școlii Gimnaziale nr. 12 din Tulcea, elevi îndrumați de profesor Valentina Stupineanu. Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța a câștigat locul al treilea cu proiectul "Mașini de ultimă generație", realizat de un grup de elevi coordonați de profesor Jenița Cutova. 

Urmează etapa națională

Play Energy este un proiect internațional dezvoltat de Enel în 10 țări (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, România, Rusia, Slovacia și SUA), dedicat școlilor generale și liceelor. Scopul proiectului este de a crește gradul de conștientizare în rândul tinerelor generații asupra lumii complexe a energiei. Tema de anul acesta, "Energia Crea(c)tivă", a ajuns în peste 300 de școli din România, respectiv la 40.000 de copii din țară. Simultan competiției regionale din Banat s-au desfășurat și etapele regionale din zonele Dobrogea și Muntenia. Câștigătorii etapelor regionale se confruntă în etapa națională, iar câștigătorii acesteia vor fi anunțați în luna decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Noiembrie 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.4996 secunde