Meniu de post

Andive cu sos de brânză

238
Andive cu sos de brânză - salatadeandive-1344410981.jpg
Ingrediente pentru patru porții: 3 andive, 150 g brânză cu mucegai. Pentru sos: un ou, un păhărel ulei, jumătate de lămâie, 3-4 linguri muștar, o lingură brânză zdrobită, 5 linguri smântână, sare, piper.

Mod de preparare: Andivele, spălate și scurse, se taie cuburi. Brânza se taie și ea în bucățele mici și se pune împreună cu andivele într-o salatieră. Separat, se prepară un sos din oul întreg bătut cu ulei, sucul de lămâie, sare, smântână și trei-patru linguri de muștar. Se condimentează cu sare și piper, după gust, apoi se adaugă și lingură de brânză zdrobită. Se toarnă sosul peste andive, se amestecă și se lasă la rece până în momentul servirii. Sosul va fi mult mai ușor, mai dietetic, dacă se înlocuiește smântâna cu iaurt.

Cartofi Gribiche

Un preparat destul de simplu, bun chiar și pentru un prânz la serviciu. Ingrediente: 6 cartofi, o porție sos gribiche. Mod de preparare: Se curăță cartofii și se taie cubulețe, apoi se fierb în apă în care se pune sare. Se scurg de apă și se lasă să se răcească bine. Se adaugă sosul gribiche peste ei și se amestecă bine. Se servesc reci. Sos Gribiche. Ingrediente: un ou, o lingură rasă muștar Dijon, 8 linguri ulei măsline, o lingură suc de lămâie, 6 fire pătrunjel, 2-3 fire mărar sau tarhon, un fir ceapă verde, un castravecior murat, o lingură rasă capere, sare, piper. Mod de preparare: Se pune oul la fiert în apă rece și când apa începe să fiarbă se mai lasă circa trei minute. Oul trebuie să aibă gălbenușul moale. Se sparge oul răcit și se scoate interiorul cu ajutorul unei lingurițe. Se adaugă muștarul și o priză de sare peste ou și se freacă până când albușul se rupe în bucățele mici. Se adaugă uleiul, în fir subțire, ca la maioneză, apoi sucul de lămâie. Se toacă mărunt verdețurile, caperele și castraveciorul murat și se adaugă în sos. Se condimentează cu piper și se verifică de sare.

Brioșe cu caise

Cea mai ieftină și mai simplă rețetă de brioșe din lume. Dacă dispuneți și de un blender sau mixer de bucătărie, rezultatul e garantat. Urmăriți filmul demonstrativ de la finalul rețetei pentru a realiza acest aluat simplu. Porții: 20 bucăți Timp de preparare: 45 de minute. Ingrediente:

10 caise, 5 ouă, 300 ml ulei, 300 g făină, 300 g zahăr, un plic zahăr vanilat, jumătate pachet praf de copt, un vârf cuțit de sare, coaja rasă de la o lămâie. Preparare: Încingeți cuptorul la temperatură medie spre mare. Spălați și ștergeți caisele. Îndepărtați-le sâmburii și tăiați-le în cuburi mari. Bateți ouăle cu uleiul până obțineți o cremă. Puteți folosi un blender sau un mixer de mână. Adăugați praful de copt, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și sarea. Amestecați până se dizolvă granulele.

Încorporați făina cu ajutorul unui tel. Puneți câte o lingură de aluat în formele de hârtie și adăugați deasupra cinci cuburi de caise. Împingeți ușor, cu degetele, bucățile de fruct în aluat. Introduceți la cuptor pentru 18-20 de minute. Brioșele se consumă ca atare, alături de ceaiuri, lapte, cacao cu lapte, cafea cu lapte etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 August 2012
Stire din Cetățenești : De ce au copiii dureri de cap?
Pagina a fost generata in 1.6104 secunde