Anorexia și hiperactivitatea sunt legate de un mecanism molecular comun

211
Anorexia și hiperactivitatea sunt legate de un mecanism molecular comun - consultmedicalshutterstock-1358203542.jpg

Anorexia mentală, tulburare gravă a comportamentului alimentar, și hiperactivitatea fizică sunt legate de un mecanism molecular comun, descoperire ce ar putea să conducă la un tratament al acestei patologii care îi afectează în special pe adolescenți, potrivit unui studiu recent, preluat de AFP.


În general, se credea că hiperactivitatea anorexicilor este intenționată și vizează pierderea în greutate prin arderea caloriilor, dar o echipă mixtă de cercetători de la Inserm, CNRS și universități (Montpellier-Nîmes) a descoperit un mecanism comun care explică legătura dintre cele două comportamente menționate anterior.

Folosind șoareci genetic modificați pentru a putea mima o anorexie umană, cercetătorii au constatat că aceștia prezentau o anomalie moleculară la nivelul unei regiuni a creierului implicată în recompensă, anomalie legată de receptorul 5-HT4.

'Am identificat pentru prima dată, din câte știm, o cale moleculară comună implicată în anorexie și hiperactivitate', rezumă Valérie Compan, care a condus lucrările publicate la sfârșitul anului trecut în revista Translational Psychiatry.


Citește articolul integral...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6337 secunde