Apeluri de la cetățeni

238
Reglementări
Mădălina Popa, din Ovidiu: În scopul prevenirii și diminuării nivelului stresului la locul de muncă, în Contractul colectiv de muncă unic la nivel național se stipulează că angajatorul, împreună cu semnatarii contractului colectiv de muncă, vor depune eforturile necesare în vederea transpunerii la nivelul unității a standardelor de management pentru gestionarea stresului la locul de muncă. Referitor la gestionarea activității la locul de muncă, prin contractele colective de muncă aplicabile se vor stabili intervalele de timp și modalitățile practice de informare a salariaților privind modificările apărute sau în curs de apariție, legate de condițiile de muncă.
În ceea ce privește relațiile de muncă, prin grija Comitetului de sănătate și securitate în muncă și a Comisiei paritare, se vor analiza informațiile legate de rele practici la locurile de muncă și se vor dispune măsuri corective.

Documentație coasigurat
Elena Trandaș, din Constanța: Chiar dacă nu plătesc contribuția la fondul asigurărilor de sănătate, persoanele fără venituri pot căpăta statutul de coasigurat. Este vorba despre soț, soție, părinți aflați în întreținerea unei persoane asigurate medical, care pot beneficia de toate facilitățile pe care le oferă o asigurare medicală, în calitate de coasigurați. Din păcate, cei care nu cunosc legislația în această speță ajung să suporte din propriul buzunar toate cheltuielile legate de propria sănătate, care sunt din ce în ce mai mari. Potrivit reglementărilor legale, pentru a deveni coasigurata soțului, va trebui să solicitați de la Administrația Financiară un certificat din care să rezulte că nu obțineți absolut niciun fel de venituri personale l Apoi, titularul asigurărilor de sănătate (adică soțul dumneavoastră) va trebui să-și anunțe angajatorul că vă are în întreținere, semnând și o declarație pe proprie răspundere în acest sens. Pe această bază, angajatorul va elibera o adeverință prin care va confirma că soțul are toate plățile la zi l Următorul pas va fi o vizită la medicul de familie, care, pe baza actelor de mai sus, vă va înregistra în evidențele cabinetului ca și persoană coasigurată. Dacă problemele de sănătate o vor impune, medicul de familie vă poate completa o trimitere către un medic specialist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8326 secunde