Ai părul uscat? Ce-i de făcut?

193
Fără doar și poate umezeala din atmosferă și chiar zăpada sunt cauze care duc la uscarea părului, ruperea lui sau lipsa de strălucire. În plus, dacă purtăm căciulă, părul se îngrașă mai re­pe­de, apare mătreața și simțim nevoia să ne spălăm din ce în ce mai des, ceea ce nu este benefic pentru sănătatea părului. Pentru a avea un păr frumos și sănătos iarna, dermatologul Andrei Iovan face următoarele recomandări:
l Secreția exagerată de sebum, cauzată de purtarea îndelungată a căciulilor, este o problemă care dă bătăi de cap unui număr foarte mare de persoane, indiferent de sex. Iar sebumul în exces duce la apariția mătreții. Pentru a scăpa de mătreață, e bine să folosim timp de cel puțin o lună șampoane speciale, care se găsesc în farmacii și care distrug coloniile de ciu­perci care întrețin mătreața.
l De asemenea, pentru a menține atât sănătatea firului de păr, cât și a scalpului, trebuie evitată folosirea excesivă a produselor cosmetice. Șamponul trebuie utilizat pentru curățarea părului doar o dată, maximum de două ori pe săptămână.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4739 secunde