Rețeta zilei

Aperitiv cu dovlecei

442
Aperitiv cu dovlecei - e90a0e7cda78a009de32f6d12cfc0d02.jpg
Ingrediente: 4 dovlecei mici, 4 roșii, 4 cepe, 4 ardei grași, 4 linguri ulei, o legătură mărar, sare și piper.
Mod de preparare: Spălați legumele. Tăiați dovleceii necurățați de coajă, pe lungime. Opăriți feliile un minut în apă clocotită cu sare. Scoateți-le și puneți-le în apă rece. Lăsați-le cinci minute în apă, apoi scoateți-le și așezați-le pe șervețele absorbante pentru a elimina excesul de apă.
Curățați ceapa și ardeii, apoi tăiați-le cât mai mărunt. Opăriți roșiile pentru a le scoate pielița și tăiați-le cubulețe. Puneți ceapa și ardeii la călit în ulei. Condimentați cu sare și piper după gust. După 15 minute adăugați roșiile. Lăsați legumele pe foc potrivit până se înmoaie, iar zeama lăsată de acestea scade. Suprapuneți câte două sau trei feliile de dovlecei și înfășurați-le pentru a obține forme de păhărele. Prindeți marginile cu scobitori. Umpleți păhărelele cu amestecul de legume călite și așezați-le pe un platou, apoi decorați-le cu o ploaie de mărar verde tocat mărunt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 06 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Sensibilitatea dentară (1)
Pagina a fost generata in 2.4125 secunde