Rețeta zilei
Ardei cu usturoi la borcan
Ingrediente: 2 kg ardei kapia (sau gogoșari), 2 lămâi, 6 căței de usturoi, 250 ml oțet, 250 ml apă, o linguriță sare, 2 linguri zahăr, 10 boabe de piper, 2 foi de dafin.
Mod de preparare: Ardeii sau gogoșarii se coc pe plită, se lasă să se înmoaie într-un vas, apoi se curăță de pieliță și de semințe și se taie în ștraifuri late. Se pun în borcan. Lămâile se spală cu apă caldă, se șterg și se taie rondele. Se pun la fiert împreună cu usturoiul curățat, oțetul, apa, sarea, zahărul, dafinul și boabele de piper. Se dau într-un clocot - două și se toarnă peste ardei. Se închid borcanele etanș și după două zile se mai dă zeama într-un clocot, se lasă să se răcească, apoi se toarnă din nou peste ardei. Se închid din nou borcanele etanș și se păstrează în cămară.
Mod de preparare: Ardeii sau gogoșarii se coc pe plită, se lasă să se înmoaie într-un vas, apoi se curăță de pieliță și de semințe și se taie în ștraifuri late. Se pun în borcan. Lămâile se spală cu apă caldă, se șterg și se taie rondele. Se pun la fiert împreună cu usturoiul curățat, oțetul, apa, sarea, zahărul, dafinul și boabele de piper. Se dau într-un clocot - două și se toarnă peste ardei. Se închid borcanele etanș și după două zile se mai dă zeama într-un clocot, se lasă să se răcească, apoi se toarnă din nou peste ardei. Se închid din nou borcanele etanș și se păstrează în cămară.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 24 Septembrie 2010
Joi, 23 Septembrie 2010
Joi, 23 Septembrie 2010