Rețeta zilei
Ardei iuți murați
Ingrediente: 1,5 kg ardei iute bulgăresc, 300 ml oțet, 40 g sare grunjoasă, 1,200 ml apă, 20 g zahăr, boabe de piper verde, foi de dafin, apă.
Mod de preparare: Ardeii se spală și se pun în borcane înalte, de preferat de peste 800 de grame. Sub fiecare borcan se pune câte o lamă de metal sau mai multe borcane se pun pe o tavă de inox. Peste ardei se pun piper boabe și foi de dafin. Într-o cratiță se pune oțetul, zahărul, sarea și apa, lăsându-se să dea în clocot circa un minut. Apoi saramura se toarnă fierbinte peste ardei. Borcanele se capsează și se lasă până a doua zi învelite cu un șervet de bucătărie. Se păstrează în cămară.
Mod de preparare: Ardeii se spală și se pun în borcane înalte, de preferat de peste 800 de grame. Sub fiecare borcan se pune câte o lamă de metal sau mai multe borcane se pun pe o tavă de inox. Peste ardei se pun piper boabe și foi de dafin. Într-o cratiță se pune oțetul, zahărul, sarea și apa, lăsându-se să dea în clocot circa un minut. Apoi saramura se toarnă fierbinte peste ardei. Borcanele se capsează și se lasă până a doua zi învelite cu un șervet de bucătărie. Se păstrează în cămară.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 06 Octombrie 2011
Joi, 06 Octombrie 2011
Joi, 06 Octombrie 2011
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Marţi, 04 Octombrie 2011