Pentru sănătatea ta

"Copilul meu nu scapă de viermii intestinali" (1)

1011
2
"Nu înțeleg de ce copilul meu face așa de ușor viermi intestinali. E curat, nu mănâncă aiurea… M-am săturat să-i tot fac analize. Aș vrea să știu cum se formează ei și ce trebuie făcut împotriva lor. Vă mulțumesc foarte mult. Smaranda Alexe".

v v v

Stimată doamnă, chiar dacă dumneavoastră aveți grijă de igiena copilului, se pare că numai acest lucru nu este suficient. Astfel, potrivit explicațiilor me-dicului Roxana Mihai, paraziții intestinali pătrund în organism pe mai multe căi, cea mai frecventă fiind cea a apei contaminate cu paraziți, ouă și larve, dar și a alimentației pe care o ingeră copilul. De regulă, unii paraziți nu sunt distruși de acidul clorhidric din stomac sau de secreția intes-tinală, iar în acest condiții ei supraviețuiesc drumului spre intestin și se dezvoltă. Un astfel de parazit face parte din categoria oxiurilor, fiind foarte întâlnit la copii, care produc mâncărimi rectale, de obicei în cursul nopții, în momentul când depun ouăle în jurul orificiului anal. Iar în cazul scărpinării din cauza mâncărimii, ouăle intră sub unghii. Cum copiii au tendința să ducă mâna infec-tată la guriță, automat ouăle sunt înghițite și, pe cale de consecință, ele vor infecta din nou intestinul, producându-se reinfec-tarea. Așa se explică situația care vă îngrijorează pe dumneavoastră.

Despre regulile ce trebuie respec-tate pentru ca astfel de infecții parazitare să nu se producă, citiți în ziarul nostru de mâine. 

Comentează știrea

Albu Matei
6 octombrie 2011
Tratament

Se trateaza usor cu pamant de cartita dezinfectat, bine tasat si taiat cubulete. Astfel, oxiurii, asemanatori ramelor, sunt "pacaliti" sa se desfaca de pe peretele intestinului si sa se dea "pe tobogan" cu pachetelele de pamant, scapand astfel de ei. Totusi, metoda nu e recomandata in cazul copiilor, utilizandu-se doar in cazul ziaristilor lipsiti de imaginatie, care inventeaza "scrisori ale cititorilor" tembele.

adrian
6 octombrie 2011
intestinali

catei de usturoi (mai mici, ca si funduletul copiluli e mic) ca supozitoare. 1,2 sau 3 pe zi in functie de cite scaute are. se introduce dupa scaun si se foloseste un pic de vasilna (crema cu galbenele etc.) ca sa alunece mai usor. cautati catei mai drepti nu incovoiati. sanatate!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Ardei iuți murați
Joi, 06 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : "Dar pe mine cui  mă lăsați?"
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Încotro, când ești tâlhărit în UE?
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Ce să mai cred?
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Conopidă cu legume la murat
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogonele  în oțet
Pagina a fost generata in 1.8045 secunde