Veterinarul pe recepție

Așa ajuți papagalul să vorbească

294
Așa ajuți papagalul  să vorbească - asaajutipapagal-1403440100.jpg

Articole de la același autor

"Am un peruș, m-am tot chinuit să-l fac să vorbească, dar nimic… cu toate că atunci când l-am cumpărat, vânzătorul mi-a dat asigurări că o să vorbească, dacă mă ocup. Poate medicul să-mi recomande o rasă anume care să vorbească mai ușor?" – întreabă Daria Filimon.

v v v

Doamnă Daria, indiferent de ceea ce vi s-a spus la momentul cumpărării, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu face precizarea că nu toate speciile de papagali pot vorbi. Mai mult decât atât, chiar și papagalii care ar putea vorbi, dacă nu sunt ajutați de stăpâni în acest sens, nu vor reuși această performanță de unii singuri.

Specii vorbitoare. Printre speciile care au reale abilități de vorbire se numără și perușul, dar și papagalul gri african (Jako), papagalul amazonian, papagalul Micul Alexander, papagalul călugar.

Important! Chiar dacă pare greu de crezut, metoda ideală prin care pasărea poate fi învățată să vobească este ca, la rândul lui, stăpânul să-i vorbească suficient de mult. Dar despre alte secrete privind ritualul vorbirii la papagali vom scrie într-o altă ediție a ziarului nostru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum trebuie să fie colivia papagalilor
Vineri, 06 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să ai grijă de un papagal
Pagina a fost generata in 0.3819 secunde