Așa îți faci, gratuit, un blog

391
Așa îți faci, gratuit, un blog - siteasafaciblog-1396625703.jpg
Astăzi, cunoștințele de programare nu mai sunt absolut necesare pentru a fi prezenți în mediul online, pentru că avem la dispoziție multe instrumente ușor de folosit (de exemplu, crearea unui site simplu, cum ar fi un blog personal; pentru pagini web care să ofere mai multe opțiuni, este recomandat să se apeleze la un web designer). Pașii recomandați de specialiști, pentru a vă crea propriul blog gratuit sunt următorii: 
Stabilirea specificului blogului: încă de la început, dacă vrei să îți faci blog, înseamnă că ai o idee despre obiective, tematică (despre ce vei scrie?) și public țintă (cine vrei să te citească?). Ține cont de toate aceste lucruri în alegerile pe care le vei face în pașii de mai jos, referitoare la domeniu, aspect vizual și stil de redactare.
Alegerea unei platforme de blogging gratuită: cea mai cunoscută este wordpress.com; este accesibilă și are multe opțiuni care permit să personalizezi blogul. Mai există și alte platforme de blogging gratuite, cum ar fi blogger.com, tumblr.com, weblog.com. Alegerea unei adrese (ce link vrei să aibă blogul tău?): dacă vei alege platforma Wordpress, linkul blogului tău va fi numeales.wordpress.com; pentru un blog personal poate fi prenumele și numele sau o expresie care te reprezintă, iar dacă articolele scrise sunt referitoare la un anumit domeniu poți alege un cuvânt-cheie din domeniul respectiv. Alegerea unui template, adică alegerea aspectului vizual, care depinde de specificul blogului și de caracteristicile personale.
Redactarea articolelor: scrie original, combină textul cu fotografii și video, scrie corect gramatical și pune articolele în categorii reprezentative, pentru a fi mai ușor de găsit. Nu scrie articole nici foarte lungi, nici foarte scurte. Este recomandat căa încă de la început să îți completezi paginile "Despre mine" și "Contact".
Promovarea articolelor: Specialiștii spun că, la început, se poate face prin intermediul Facebook, statusului de Yahoo Messenger sau intrând în discuții cu alți bloggeri (inclusiv modul în care alegi să promovezi ceea ce scrii trebuie să țină cont de obiective, tematică și public țintă). Așadar, este ușor să îți creezi un blog gratuit, dar vei avea nevoie de timp pentru a-l menține; rămâne de văzut ce, cum și cât de des vei scrie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri… alimentare pentru reumatici
Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce înseamnă  să ai hipertensiune
Vineri, 04 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete din bucătărie
Vineri, 04 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 04 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.0798 secunde