Așa scapi de mătreață

221
1
Așa scapi de mătreață - parfrumos-1376428286.jpg
Produsele folosite până acum nu v-au ajutat să stopați… producția de mătreață? Încercați și varianta naturistă, mai exact preparați acasă rețete de pe vremea bunicii. Iată câteva dintre cele care și-au dovedit eficiența de-a lungul timpului:

Suc de lămâie cu oțet. Alt remediu preparat acasă presupune amestecarea unei lingurițe de suc de lămâie cu mai multe linguri de oțet. După ce ați aplicat acest amestec pe scalp, bateți câteva ouă într-un bol și aplicați-le și pe ele pe podoaba dumneavoastră capilară. Clătiți cu apă, spălați-vă cu șampon și folosiți apoi un balsam.

Șampon special. Puteți începe tratamentul împotriva mătreții cu un șampon pe care să-l pregătiți chiar dumneavoastră. Veți avea nevoie de 50 g semințe de lupin, 30 g ferigă, 30 g coajă de salcie, pe care le puteți găsi la orice magazin naturist, și un litru de apă. Se pun laolaltă într-o oală plantele, se toarnă apa peste ele și se lasă să fiarbă la foc mic zece minute. Se strecoară și se păstrează lichidul într-o sticlă cu dop. Timp de două-trei săptămâni, părul se va spăla seara cu acest șampon, masând totodată și pielea capului.

Mască din iaurt și zeamă de lămâie. Frecați bine două linguri de iaurt cu două lingurițe de suc proaspăt de lămâie și aplicați prin masare compoziția. După aplicarea tratamentului, acoperiți-vă părul timp de 30 de minute cu un prosop, apoi spălați-vă cu un șamponul antimătreață.

De preferat ar fi ca după un astfel de tratament să clătiți părul cu infuzie din frunze de nuc. Se pun peste 100 g frunze uscate, zdrobite, în doi litri de apă clocotită. Vasul se va lăsa acoperit zece minute, după care se strecoară și se folosește infuzia, iar părul va căpăta o tentă brună.

Leacuri ieftine. Un tratament la îndemâna tuturor este cel care combină sucul de lămâie și uleiul de măsline. Amestecați puțin ulei de măsline extravirgin cu zeama de la o lămâie până ce obțineți o mixtură omogenă. Aplicați această mixtură cu ajutorul unui disc demachiant sau al unui tampon de vată, masând rădăcina părului. Lăsați apoi să acționeze circa 30 de minute, fiind recomandat să masați, pe cât posibil, pielea capului pe întreaga perioadă de timp menționată, astfel încât preparatul să acționeze. După cele 30 de minute, clătiți părul și scalpul cu un șampon cât mai puțin agresiv. Ar fi bine să alegeți un șampon pentru copii. Tratamentul are efect în hidratarea pielii capului, diminuând astfel posibilitatea de apariție a mătreții, dar ajută și la regenerarea părului, împiedicând căderea acestuia.

Comentează știrea

Serban Ion
14 august 2013
ziua de 15 libera sau nu

Sotia mea lucreaza la SC CRIANA CERNAVODA si lucreaza pe data de 15 08 2013 si nu este prima sarbatoare legala care lucreaza Poate sa verifice cineva cei de la itm ar gasi mai multe si la pontaje dar vin si intraba angajati de fata cu patronu cate ore lucreaza cine are curaju sa zica cev.Se poate vedea mai multe pe camerele care sa-nt montate.VA MULTUMESC

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3332 secunde